Wg mnie im wyżej tym lepiej, a jak dodamy do tego staw to już jest idealnie. Dlatego Czarny Staw pod Rysami + widok na Morskie Oko jest chyba moim ulubionym :)
Nie do końca się zgadzam, bo w Tatrach jest wiele pięknych, klimatycznych miejsc, które wcale nie leżą jakoś bardzo wysoko - chociażby wspomniana chwilę wcześniej Rusinowa Polana. A z nieco wyższych polecam Szpiglasową Przełęcz i Szpiglasowy Wierch. Fantastyczna panorama polskich i słowackich Tatr, a do tego Dolina Pięciu Stawów, Morskie Oko, Czarny Staw pod Rysami i Ciemnosmreczyński Staw... Bajecznie! :)
Oczywiście, że jest wiele pięknych miejsc niekoniecznie wysoko położonych Ale są tacy ludzie jak ja na przykład, dla których na piękno składa się o wiele więcej czynników i dla mnie też czym wyżej tym piękniej Ze względu na to, że czuję tą adrenalinę, trudność pokonywania szlaku, wyzwanie jakie przede mną niesie, ten surowy klimat z innego świata, którego nie ma tam na dole, przestrzeń, wolność i tak jakbym był nad całym światem ;) a te wszystkie piękne miejsca widzę z góry
Dlatego też dla każdego co innego będzie piękne i o to w tym chodzi
Dla mnie w sumie całe Tatry są piękne wraz z okolicznymi miejscowościami, ale zawsze są miejsca które lubimy bardziej niż inne I każdy ma takie swoje
Zbyt mało jeszcze w Tatrach widziałam, zbyt wiele jest tam przepięknych miejsc, żeby móc odpowiedzieć na to pytanie...
Uwielbiam Dolinę Białej Wody, Polanę Biała Woda z której rozciąga się przepiękna panorama Uwielbiam Rusinową Polanę wczesnym rankiem, kiedy jeszcze nie ma tłumów i można sią w ciszy i spokoju rozkoszować jej klimatem i widokami Dolinę Pięciu Stawów Polskich - zwłaszcza o poranku i do południa Uwielbiam widok na Czerwone Wierchy z Kasprowego, Widok na Dolinę Pięciu Stawów, Dolinę Białej Wody i Szeroką Jaworzyńską ze Świstowej Czuby Ale tych miejsc z czasem na pewno będzie przybywać
Pewnie że tak,wszystko jest kwestia czasu,a wg mnie najważniejsze jest to aby czuć radość podczas odkrywania i zdobywania nowych szczytów Małymi kroczkami do przodu. Góry uczą nas cierpliwości, jeżeli nauka przełoży się na praktyczne aspekty Tatry i nie tylko nagrodzą nas pięknymi widokami.
Dla przykładu widok z naszego okna, z drugiego piętra, na które również nasi goście musieli wejść
Nie lubię gór typu alpejskiego, miejscem, które bardzo źle wspominam to Orla Perć. Mając lęk wysokości przez przypadek tam znalazłam się, nigdy więcej. Moje ulubione, uważam je za jedno z najpiękniejszych jakie widziałam to Dolina Białej Wody. Kiedyś oglądając film "Nosferatu wampir" "zakochałam się" w pewnym widoczku, odszukałam go. Aby Wam pokazać to cudo to wrzucę zdjęcie ze stronki, którą przed chwilą znalazłam http://www.tatromaniak.fr.pl/nosferatu.php
No Gęsia Szyja, najbardziej bieszczadzkie miejsce w Tatrach.
Gęsia Szyja nie cieszy się u nas dobrą opinią ze względu na te mordercze schody :)
To prawda...najlepiej wchodzi się tam zimą, kiedy są przykryte śniegiem...przy przejrzystej pogodzie widoczki wspaniałe
Moim ulubionym miejscem jest Hala Gąsienicowa ... widok otaczających ją szczytów a potem samej hali "powala mnie na kolana" ...a spojrzenie z Przełęczy Karb w kierunku jej "zielonej" części to już coś pięknego ...ja tam właśnie lubię wracać
zgadzam się z wypowiedzią VS84 Tatry same w sobie są piękne, oprócz tego,że im wyżej tym lepiej i wspaniałe widoki można podziwiać, uwielbiam takie miejsca lub trasy gdzie jest mało ludzi i można doceniać tą wspaniała ciszę, która jest cenna i skłania do refleksji i odpoczynku od codzienności i głośnych miast
Uwielbiam Dolinę Pięciu Stawów Polskich Ostatnio urzekł mnie też szlak na Mięguszowiecką Przełęcz pod Chłopkiem Mało turystów tam się wybiera i jest tam taki cudowny spokój
Posty: 191 Tematy: 8 Otrzyma 19 piw(a) Skd: Kezmarok/Kiezmark SK
Wysany: 2012-02-18, 21:57
Ja najwiencej uwelebiam Tatry Bielske,monkova dolina i tez schronisko Plesniwec i doline kezmarskej bielej vody. Z polskiej strony jest dolina piecu stawow polskich orla perc,i okolice schroniska murowianca
i ja dołączam do tematu... cięzko powiedzieć, ktore mijsce jest ulubione bo kocham całe Tatry i ich klimat. ja mam dwa ulubione miejsca: doDolina Małej Łąki (jest tam pięknie i w zasadzie to była moja pierwsza mini wycieczka gdy pierwszy raz zawitałam w Zakopanem) i Czerny Staw pod Rysami. Jest jeszcze jedna rzecz, gdy po całonocnej podróży wysiadam z pociągu i widzę Giewont od razu przechodzi cale zmęczenie i wtedy czuję, że żyję:)
Odnośnie Gęsiej Szyi,to te schody są bardzo dobre na rozgrzewkę,co prawda dosyć monotonne,ale za to wszystko wynagradzają piękne widoki na szczycie. Polecam jako obowiązkowy punkt w Tatrach
Nie moesz pisa nowych tematw Nie moesz odpowiada w tematach Nie moesz zmienia swoich postw Nie moesz usuwa swoich postw Nie moesz gosowa w ankietach Nie moesz zacza plikw na tym forum Moesz ciga zaczniki na tym forum