Wiek: 35 Doczy: 26 Lut 2012 czyli 4859 dni temu Posty: 288 Tematy: 9 Otrzyma 8 piw(a) Skd: Kraków
Wysany: 2012-09-01, 13:06
Tak, Sarnia Skała to niezły punkt widokowy. W rejonie tego szczytu polecam również odcinek Ścieżki nad Reglami od Kalatówek do Doliny Białego, wg mnie to najciekawszy odcinek tego szlaku
Wiek: 35 Doczy: 26 Lut 2012 czyli 4859 dni temu Posty: 288 Tematy: 9 Otrzyma 8 piw(a) Skd: Kraków
Wysany: 2012-09-01, 15:51
Widok z Sarniej Skały:
Jeśli chodzi o końcowe podejście z Czerwonej Przełęczy na Sarnią Skałę to aż tak źle nie jest, spokojnie można znaleźć chwyty w skałach, więc i przy ostrożnym zejściu powinno być w miarę bezpiecznie:
...ale np. na zejściu Ścieżką nad Reglami z Czerwonej Przełęczy na Polanę Strążyską może być ślisko - m.in. wyślizgane kamienie:
Doczya: 19 Lip 2012 czyli 4716 dni temu Posty: 124 Tematy: 3 Otrzyma 6 piw(a) Skd: Krakow
Wysany: 2012-09-01, 16:41
Jeśli chodzi o Sarnią, to według mnie lepiej jest iść od Doliny Białego, a schodzić do Strążyskiej.Widoki ze szczytu piękne.Wejście uważam, że jest w miarę proste.Z zejściem niektórzy mają problem.Jak byłam,zrobił się mały zator pod szczytem , bo dwie dziewczyny nie mogły sobie poradzić właśnie z zejściem.W każdym razie byłam tam drugi raz w życiu i na pewno nie ostatni.Jak dla mnie na krótki wypad rewelacja.
chudass1987
Wiek: 37 Doczy: 26 Sie 2012 czyli 4677 dni temu Posty: 3 Tematy: 1 Skd: Świecie
Wysany: 2012-09-02, 19:46
dzięki za wszelkie propozycję,
rzucacie tutaj mi nazwami a ponad połowy z nich nawet nie kojarzę :)
Doczya: 06 Gru 2011 czyli 4941 dni temu Posty: 207 Tematy: 10 Otrzyma 25 piw(a) Skd: Beskid Sąd./Kraków
Wysany: 2012-09-02, 20:12
chudass1987 napisa/a:
rzucacie tutaj mi nazwami a ponad połowy z nich nawet nie kojarzę :)
Jeśli masz przewodnik (a moim zdaniem powinieneś mieć) to na pewno znajdziesz te wszystkie miejsca Ale też przestudiuj mapę i poczytaj tu na forum o wymienionych miejscach (większość z nich tu znajdziesz), możesz też poszukać ich na Wikipedii - będziesz miał tam krótsze lub dłuższe opisy wraz z wysokościami, jakieś zdjęcia i przebiegające przez dane miejsca szlaki
chudass1987 napisa/a:
muszę jeszcze oczytać się przed wyjazdem
A to to koniecznie - wybierając się w góry musisz z grubsza wiedzieć czego się spodziewać żeby dostosować wycieczki do możliwości fizycznych i psychicznych swoich i swojej dziewczyny (nie raz widziałam na szlakach totalnie wku***ne i skrajnie wycieńczone kobiety wyciągnięte na ciężką trasę przez faceta i nie polecam takiego towarzystwa do podróży )
Wiek: 53 Doczya: 01 Lut 2013 czyli 4518 dni temu Posty: 101 Tematy: 2 Otrzyma 12 piw(a) Skd: Lubelskie
Wysany: 2013-02-03, 23:28
wichurra napisa/a:
Ja bym zrobiła tak:
1. Poniedziałek - Gubałówka + skocznia
2. Wtorek - Dolina Kościeliska albo Chochołowska. Z Chochołowskiej gdyby się okazało, że macie jeszcze siły i zapał, to można wejść na Grzesia, albo i dalej na Rakonia.
3. Środa - Morskie Oko + Czarny Staw pod Rysami
4. Czwartek - Giewont
5. Piątek - Hala Gąsienicowa + Czarny Staw Gąsienicowy, albo jezeli chcecie bardziej luźny dzień, to piknik na Rusinowej Polanie.
6. Sobota - wjazd na Kasprowy a póżniej granią (szczytami) w prawo, aż do pierwszego zejścia w prawo w Dolinę Kondratową.
Chyba skorzystam z tego rozkładu :) podoba mi sie tylko nie wiem czy dam rade .. Ale co tam... na pewno dam
Wiek: 53 Doczya: 01 Lut 2013 czyli 4518 dni temu Posty: 101 Tematy: 2 Otrzyma 12 piw(a) Skd: Lubelskie
Wysany: 2013-02-04, 13:32
Oczywiście że dopiero latem .. ale ja lubie na zapas wszystko wiedziec żeby nie wyskoczyć jak "Filip z konopi"
Pamietam jak kiedys z mężem wybraliśmy sie pierwszy raz w Bieszczady i na Rawki poszlśmy z 2 jabłkami w kieszeni :D i w nieodpowiednich butach , lekko było tylko troche smutno :D Chcieliśmy zobaczyć góry to zobaczyliśmy :)
a co do kolejności to jeszcze do omówienia
Proponujesz inaczej?
Doczy: 24 Sty 2012 czyli 4892 dni temu Posty: 196 Tematy: 11 Otrzyma 15 piw(a) Skd: Zabrze
Wysany: 2013-02-04, 14:14
Zmieniłbym tylko MOko i Czarny Staw na pierwszy dzień pobytu. Wyjazd do Palenicy proponuje z samego rana.
Reszta luzik i jak Wam będzie pasować. Moze jeszcze troche wysiłku będzie Was kosztować, przejście z Kasprowego na Kopę Kondracka i na dół.
Wiek: 57 Doczya: 12 Sie 2012 czyli 4691 dni temu Posty: 89 Tematy: 5 Otrzyma 2 piw(a) Skd: Wrocław
Wysany: 2013-02-04, 18:41
Luna19 - ja w sierpniu ubiegłego roku byłam dokładnie w tej samej sytuacji, co Ty i też chciałam skorzystać z tego planu.
Wzięłam sobie też do serca drugą część wypowiedzi wichurra:
wichurra napisa/a:
Oczywiście nie liczcie na to, że wszystko uda Wam się przejść. Pogoda często płata figle i trzeba pod nią weryfikowac swoje plany. Jeżeli więc będzie pogoda, to idźcie najpierw tam, gdzie Wam najbardziej zależy. Przygotujcie tez sobie plan awaryjny na wypadek deszczu.
I na miejscu się szybciutko zorientowałam, że Pogoda Jest Najważniejsza.
Udało mi zrealizować część, ale na pierwszy rzut przy ładnej pogodzie poszło to, na czym najbardziej mi zależało czyli M.Oko....
Inne:
- mnie namówiono na forum na samodzielne wejście na Kasprowy, za co jestem wdzięczna, bo podczas tej wycieczki zakochałam się w Tatrach,
- skorzystałam też z sugestii, że jak Gubałówka to z przejściem na Butorowy Wierch i zjazd kolejką - polecam - spacerek relaksujący, zwłaszcza późnym południem... widoki z kolejki bardzo fajne pomimo, że widoczność była zmienna i dość marna,
- no i Kościeliska to oczywiście plus Smreczyński Staw i jakaś jaskinia (bo za szybko się wróci...;-)))
Wysany: 2013-02-04, 19:10
Oczywiście jestem tego świadoma że pogoda może wszystko zepsuć ale ja jestem optymistką :) wiara czyni cuda, a ja wierze ze sie uda :D hehe
liczek napisa/a:
- skorzystałam też z sugestii, że jak Gubałówka to z przejściem na Butorowy Wierch i zjazd kolejką - polecam - spacerek relaksujący, zwłaszcza późnym południem... widoki z kolejki bardzo fajne pomimo, że widoczność była zmienna i dość marna,
- no i Kościeliska to oczywiście plus Smreczyński Staw i jakaś jaskinia (bo za szybko się wróci...;-)))
ta podpowiedź też jest bardzo ciekawa
wiosna
Wiek: 37 Doczya: 26 Mar 2013 czyli 4466 dni temu Posty: 6 Tematy: 0 Skd: Podkarpacie
Wysany: 2013-03-26, 08:47
No właśnie, a propos zatłoczonych tras... Kiedy (i czy w ogóle) jest taki miesiąc w roku, żeby trasy nie były tak bardzo oblegane, a żeby jeszcze było bezpiecznie? Być może to dziwne pytanie, ale jestem początkującym turystą i troszkę ciekawskim:-P
Nie moesz pisa nowych tematw Nie moesz odpowiada w tematach Nie moesz zmienia swoich postw Nie moesz usuwa swoich postw Nie moesz gosowa w ankietach Nie moesz zacza plikw na tym forum Moesz ciga zaczniki na tym forum