No ja juz mam gotowy plan z malymi zmianami naprowadzonymi, ale nie bede zapeszać , jak pogoda sie uda, bo to najważniejsze teraz, to sie zrealizuje i dopiero wróce tu zeby sie pochwalić
[ Dodano: 2013-04-25, 15:57 ]
Co myślicie o takim szlaku? oczywiście jak sie uda to z samego rana wjazd na Kasprowy kolejką ... a potem pętelka do Kuźnic .. a jak sie nie uda to moze w przeciwną strone... poradźcie
http://www.szlaki.net.pl/...=241080&skala=1
Furi
Luna, co do pierwszej z Twoich tras jest do przejścia przy dobrej kondycji, choć pamiętaj,że podane czasy są tylko orientacyjne, więc trzeba będzie wyjść bardzo wcześnie rano.Ja bym z Małołączniaka zeszła do Doliny Małej Łąki, wsiadła w Groniku do busa i przyjechała do Zakopanego,Dalsza część Twojej trasy dość monotonna-góra -dół i tak na przemian , ale jak tak chcesz to OK.
Druga trasa mnie lekko zszokowała, bo zrozumiałam,że doświadczenia w Tatrach nie masz, a wybierasz się na Świnicę i Zawrat, jeszcze chcesz schodzić z Zawratu do Gąsienicowej,Czy zdajesz sobie sprawę z trudności, jakie czekają Cię na obu tych szczytach i między nimi?Ja bym radziła z Kuźnic wejść na Kasprowy , zejść żółtym do Gąsienicowej i później z powrotem do Kuźnic niebieskim(łagodniejszy) lub żółtym przez Jaworzynkę.To i tak spory wysiłek dla kogoś kto po Tatrach nigdy nie chodził.
Jeszcze taka rada: zacznij może od Nosala, Sarniej Skały,Gęsiej Szyi, a później jak się trochę rozkręcisz to dopiero Kasprowy czy Czerwone Wierchy.
dzieki .. to nie jest jakis żelazny plan , zapytałam czy sie da, oczywiście skrócę pierwszy :) ten drugi akurat zaczerpnelam z przewodnika .. dlatego pytam , zmienie plany , jeszcze mam duzo czasu ..
Furi
dzieki .. to nie jest jakis żelazny plan , zapytałam czy sie da, oczywiście skrócę pierwszy :) ten drugi akurat zaczerpnelam z przewodnika .. dlatego pytam , zmienie plany , jeszcze mam duzo czasu ..
Ta druga trasa trudna.Jak tu ktoś pisał to polecam na początek zmęczyć się na Nosalu potem Kasprowy i Czerwone Wierchy
Ta druga trasa trudna.Jak tu ktoś pisał to polecam na początek zmęczyć się na Nosalu potem Kasprowy i Czerwone Wierchy
Ta druga miała być na ostatni dzień, w razie czego skróci sie , jestem na to przygotowana.. zresztą pogoda też może wszystko zepsuć. Ale kto pyta nie błądzi.
Na kondycję nie powinnam narzekać , nie siedzę za biurkiem, mam pracę gdzie całe 8 godzin spędzam w ruchu.
Wszystko sie wyjaśni za 2 miesiące. :)
Furi
Na kondycję nie powinnam narzekać , nie siedzę za biurkiem, mam pracę gdzie całe 8 godzin spędzam w ruchu.
Ja kondycje też chyba mam. Biegam, siłownia, rowerek, cały czas w ruchu jestem. A jak jadę w góry to i tak sie zasapię i gdzieś tam w jakimś mięśniu zakwas wyjdzie
Nie moesz pisa nowych tematw Nie moesz odpowiada w tematach Nie moesz zmienia swoich postw Nie moesz usuwa swoich postw Nie moesz gosowa w ankietach Nie moesz zacza plikw na tym forum Moesz ciga zaczniki na tym forum