Byłem wczoraj na Giewoncie z żoną i synkiem (8 lat) , trafiliśmy na fajną pogodę :) nie padało , bez upałów , mało ludzi troszkę wiało , ale daliśmy radę :)
gratuluję
robiłeś zdjęcia ? - to zamieść proszę na forum
Za takie widoki dałabym się pokroić w drobne plasterki:P normalnie zazdroszczę ;)
Już się nie mogę doczekać lipca :D i jednocześnie żałuję, że nie spróbowałam w tamtym roku się wdrapać:( ale co się odwlecze to nie uciesze;)
to prawda , co się odwlecze to nie uciecze , a lipiec już tuż tuż więc jest szansa , że się wdrapiesz widoki są piękne i warto się poświęcić my na sierpień mamy rezerwacją , ale jeszcze na pewno kilka razy Tatry odwiedzimy przed urlopem
a my w zeszłym roku wchodziliśmy od Strązyskiej, w sumie byliśmy blisko Giewontu, ale jakoś odstraszyły nas te kolejki i pchający się wszędzie ludzie. Bodajże to jest Przełęcz Konradzka, tam posiedzieliśmy trochę i zawróciliśmy. Postanowiliśmy, że wejdziemy tam w miesiącyu mniej obleganym i inną trasą, tą z Kuźnic. Jedno jest pewne - jeszcze tam wrócimy:)
12 lat nie byłam wysoko w górach i 26 lipca zrobiłam córce chrzest - pierwsze wyjście w góry obiecane - dotrzymane.Boże jakie uczucie..., ledwo zeszłyśmy a już chciało się wracać ,coś cudownego.Wy też tak macie?
12 lat nie byłam wysoko w górach i 26 lipca zrobiłam córce chrzest - pierwsze wyjście w góry obiecane - dotrzymane.Boże jakie uczucie..., ledwo zeszłyśmy a już chciało się wracać ,coś cudownego.Wy też tak macie?
mam to samo, nawet teraz jak to czytam te serce rwie w góry.
Byłem na Giewoncie w lipcu tego roku. Wyszedłem dość wcześnie na szlak, bo o 7 byłem już w drodze na giewont. Moim zdaniem jeśli ktoś chce uniknąć kolejek i tłumów warto wyjść nie później niż o tej godzinie, a najlepiej to jeszcze wcześniej. Szedłem szlakiem niebieskim od Kuźnic, przez schronisko na Polanie Kalatówki, schronisko na polanie Kondratowej i dalej w kierunku przełęczy Kondrackiej i prosto na Giewont.
Szlak dla mnie jako początkującego bardzo przyjemny i łatwy (pomimo tego, ze pierwszy raz spotkałem się z łańcuchami) i polecam wszystkim początkującym.
Jedyne co mnie zdenerwowało, to lekceważące podejście niektórych ludzi np. Pan wchodzący w japonkach...Zgroza.
malinka72
Nie moesz pisa nowych tematw Nie moesz odpowiada w tematach Nie moesz zmienia swoich postw Nie moesz usuwa swoich postw Nie moesz gosowa w ankietach Nie moesz zacza plikw na tym forum Moesz ciga zaczniki na tym forum