Na Giewont wystarczy wyjść o 6.00 z Kuźnic i problem z kolejkami znika Ja sam wchodziłem już na ten szczyt 6 razy! Raz musiałem tam zaprowadzić mamę, raz kuzynkę jedną, potem drugą, kuzyna 8 letniego, ciotkę, a osoby te były pierwszy raz w Tatrach i samych ich puścić nie mogłem Teraz jednak w najbliższych latach będę omijał ten szczyt z daleka
Miałam kilka podejść na Giewont,niestety zawsze zawiodła pogoda.Może poprostu nie mam tam iść?
Hmmm... a może to tylko zbieg okoliczności? W sezonie letnim bywa trochę takich dni, kiedy sprzyjające, stabilne warunki pogodowe są niemal pewne... Kwestia wyczekania odpowiedniej okazji... i oczywiście lepiej unikać godzin z wysokim ruchem turystycznym, szkoda czasu na czekanie w kolejce na szczyt (ok. godz. 11 - 16, dla Giewontu może trochę większy zakres)
Na Giewoncie nie byłam ładnych parę lat.Te tłumy jednak zniechęcają.W tym roku planuję wypad na Kopę Kondracką , może przypomnę sobie Giewont przy okazji.
Na Giewoncie nie byłam ładnych parę lat.Te tłumy jednak zniechęcają.W tym roku planuję wypad na Kopę Kondracką , może przypomnę sobie Giewont przy okazji.
Tłumy można ominąć a widok z Giewontu dobrze jest sobie odświeżyć co jakiś czas :)
20 razy w roku to naprawdę bardzo imponujący wynik:) Poza tym co do kolejek to faktycznie,jeżeli wyjdziemy o godzinie 6,czyli wcześnie rano,to nie musimy obawiać się kolejek na samym szczycie,największy ruch jest miedzy 11-15,ale to też zależy od sezonu. I tak nic nie przebije kolejki na Kasprowy:)
Uwielbiam tatrzańskie wieczory - 1 sierpnia przetestowałem jak się sprawdzi popołudniowe wejście na wieczorny pobyt na Giewoncie i taktyka bardzo fajnie się sprawdziła i w tym przypadku Zdjęcie "bezludnego" Giewontu:
Noke
Wysany: 2013-11-19, 08:44
Także dowiaduje się o tym pierwszy raz a w zakopanym jestem co roku. Będzie nowa zabawa :D
Jastrzebiec
Doczy: 22 Wrz 2013 czyli 4007 dni temu
Wysany: 2013-12-05, 14:51
Fajnie,że coś takiego w ogóle zainicjowano bo jak widać przez wakacje cieszyło się bardzo dużą popularnością wśród turystów:) A zdjęcie bezludnego Giewontu- bezcenne:)
Nie moesz pisa nowych tematw Nie moesz odpowiada w tematach Nie moesz zmienia swoich postw Nie moesz usuwa swoich postw Nie moesz gosowa w ankietach Nie moesz zacza plikw na tym forum Moesz ciga zaczniki na tym forum