kotdachowiec
Wiek: 34 Dołączył: 27 Mar 2012 czyli 59 dni temu Posty: 1 Tematy: 0 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2012-03-27, 10:58
Wiajcie!
Po narciarskim weekendzie na Kasprowym w zeszłym tygodniu zamarzyły mi się dwa dni pieszej wędrówki. Nie mam jednak doświadczenia zimowego - Polskie góry schodzone latem - więc będę wdzięczny za radę. Chcę spędzić pełne dwa dni w górach więc wybrałem sobie dłuższe szlaki. Optymalnie z dwoma noclegami ale tutaj może być problem z drugim dniem - piątek.
Dzień 1: - krótki bo popołudniem do zakopca dojadę
Kuźnice-Boczań-Murowaniec - Ile czasu Waszym zdaniem w zimowych warunkach bym potrzebował ?
Dzień 2:
Murowaniec-Dolina Pańsczyzna-Krzyżne-Dolina Pięciu stawów
lub
Murowaniec-Czarny Staw Gąsienicowy-Zawrat-Dolina Pięciu Stawów - moje marzenie - chociaż chyba za trudna trasa jak na początek doświadczenia z zimą...
Z noclegiem będzie słabo (przynajmniej w Dolinie Pięciu) więc pewnie ruszyłbym na dół Doliną Roztoki. Ile czasu Waszym zdaniem potrzeba aby przejść Zimą z Murowańca przez Pięć Stawów do Palenicy.
Wszystko zależy jakie teraz panują warunki w tatrach i od tego zależy ile czasu to Tobie zajmie
[ Dodano: 2012-03-28, 18:25 ]
A byłeś na wyżej wymienionych szlakach latem? To dużo daje zimą - obeznanie się z danym terenem i czy czasem w drugi dzień nie wybrałeś sobie za trudnej trasy na warunki zimowe =?
Dołączył: 01 Cze 2011 czyli 359 dni temu Posty: 164 Tematy: 1 Otrzymał 1 piw(a) Skąd: Zakopane
Wysłany: 2012-04-16, 13:07
Dokładnie jak w powyższym poście- ciężko powiedzieć dokładnie zajmie trasa,ponieważ to zależy od warunków jakie panują na szlaku. Jeżeli jest śnieg ( a jest z całą pewnością),wówczas droga zajmie Ci o wiele więcej czasu.
_________________ Stolica Polskich Tatr - Zakopane.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum