kiedy już bezpiecznie schodzili z Koziej Przełęczy do Pięciu Stawów, gdy przystanęli na chwilkę - słychać było tylko dźwięk turlających się kamieni... Może chwilowa słabość organizmu, może nieuwaga..." - napisali po wypadku o tragicznej wycieczce znajomi Kasi.
Jakże skrycie, niespodziewanie i przewrotnie następuje fakt utraty życia w górach. Wyrazisty przykład,że tak właśnie jest wynika z ww opowieści świadków znajdującej się w cytatach "Poszepta". Uważam ,że materiał ten jest świetną genezą zgrozy szlaku na Orlej Perci. Czyta się te "cytaty" na jednym wdechu.
Tak jak Panowie mówią- doświadczenie,rozwaga i koncentracja,bo może się źle skończyć,tak uważam osobiście.Dlatego ja się nie zabieram:D:D:D Rozwagi i koncentracji raczej mi nie brakuje,ale doświadczenia zdecydowanie tak:D
Spójrz trochę wyżej na tej samej stronie trzy wspaniałe cytaty "poszept"a traktujące o Orlej Perci,które się kończą zdaniem będącym odpowiedzią na Twoje pytanie.
Ułatwię Ci: oto cytat z tego cytatu:
poszept napisa/a:
Od półtora roku na Orlej Perci nikt nie stracił życia.
szlak turystyczny bardzo trudny, uwaga na spadajace kamienie. masakra ja bym w taki szlak nie weszła przeciez to samobojstwo, powinni zamknac takie szlaki bo potem tylko toprowcy maja duzo roboty...
no ja tez uwazam ze takie szlaki to trzeba zamykac a przynajmniej jak ktos wchodzi to na wlasna odpowiedzialnosc, czyli jak decyduje sie zeby wejsc to niech sobie sam radzi. o!!
przeciez to samobojstwo, powinni zamknac takie szlaki
Zależy od wyobraźni i od doświadczenia, ale to nie jest jednoznaczne z samobójstwem. Kto chce utracić życie to przeważnie nie szuka na to okazji w górach , choć zagrożeń jest w nich więcej niż gdzie indziej.
Zgadzam się w 100% z Januszem,nie ma szlaków trudnych dla przygotowanego należycie turysty.Poza tym wiele ludzi ginie na szlakach uważanych za proste.Czy ktoś wie ilu turystów zginęło na Giewoncie ???
jack71
A co do szlaków,to nikt nikogo nie zmusza do wchodzenia na nie!!!!!!!!!!!!!Jeżeli ktoś się boi,to polecam sandałki i Krupówki,a nie zamykanie szlaków!!!!!!!!!!!!!!Co to z chory pomysł z tym zamykaniem!!????
Nie moesz pisa nowych tematw Nie moesz odpowiada w tematach Nie moesz zmienia swoich postw Nie moesz usuwa swoich postw Nie moesz gosowa w ankietach Nie moesz zacza plikw na tym forum Moesz ciga zaczniki na tym forum