mój mąż właśnie oznajmił mi, ze w tym roku w sierpniu idziemy na orlą... w wysokich górach byłam raz...strach mnie obleciał trochę...jak myślicie, iść czy nie iść???
Mężowi się nie odmawia. :D A poważnie mówiąc, to zależy, jak się będziesz czuć wtedy w górach. Strzelam, że Orlą chcecie przejść pod koniec wyjazdu, więc może już złapiesz bakcyla i nie sprawi Ci ona strasznie dużych problemów? Trudno wyrokować. ;)
Pomysł nie jest zły,z tym że doradzałbym wybrać się na Zawrat od strony doliny 5 Stawów,wtedy podejście jest dużo łatwiejsze i będąc pierwszy raz w górach,nie będziesz miała z tym większego problemu,szlak nie przedstawia większych trudności,co innego od Czarnego Stawu. Na pierwszy raz na pewno bym nie zaryzykował takiej wyprawy.
Pomysł nie jest zły,z tym że doradzałbym wybrać się na Zawrat od strony doliny 5 Stawów,wtedy podejście jest dużo łatwiejsze
Hmm... Orla Perć jest dużo bardziej wymagająca niż wejście na Zawrat od strony Doliny Gąsienicowej, więc wybór łatwiejszego dojścia na Zawrat niewiele ułatwi, a samo wejście na Zawrat z Doliny Gąsienicowej to w sumie może być dobra rozgrzewka przed Orlą.
czarna269 napisa/a:
mój mąż właśnie oznajmił mi, ze w tym roku w sierpniu idziemy na orlą... w wysokich górach byłam raz...strach mnie obleciał trochę...jak myślicie, iść czy nie iść???
nie udało się zrobić Orlej.... kolano mi wysiadło już przy łańcuchach na Zawrat no i musiałam odpuścić sobie... trochę mam żal, ale jak nie teraz to może za rok??? dwa??? w końcu zdrowy rozsądek wygrał z marzeniem
trochę mam żal, ale jak nie teraz to może za rok??? dwa???
Orla Perć zaczeka Życzę powodzenia, aby w następnych sezonach się udało!
[ Dodano: 2013-08-29, 17:21 ]
Na blogu wreszcie udało mi się zrobić rozbudowany opis Orlej Perci (wraz z dużą ilością zdjęć z 4 wypraw w tym sezonie i z 1 wyprawy w 2012 roku).
Zwielą przyjemnością ogląda się i czyta o Orlej. Świetna robota
Apartamenty
Doczy: 04 Cze 2013 czyli 4205 dni temu
Wysany: 2013-09-05, 17:25
Uff... Ta drabinka chyba na każdym robi duże wrażenie... same zdjęcia jeszcze tego nie oddadza, na żywo to dopiero jest adrenalina:) Dzieki za fantastyczny opis i gratuluję.
Dziękuję za miłe komentarze. Cieszę się, że opis przypadł do gustu. Za rok postaram się zrobić podobny wpis o Grani Rohaczy.
Jastrzebiec
Doczy: 22 Wrz 2013 czyli 4095 dni temu
Wysany: 2013-10-19, 13:21
No przydałoby się,bo to też region oraz szlak który wymaga tego aby wykazać się sporymi umiejętnościami. Zdjęcia super,gratuluję udanej wyprawy oraz wrażeń:)
Nie moesz pisa nowych tematw Nie moesz odpowiada w tematach Nie moesz zmienia swoich postw Nie moesz usuwa swoich postw Nie moesz gosowa w ankietach Nie moesz zacza plikw na tym forum Moesz ciga zaczniki na tym forum