Ja byłam w drugiej połowie stycznia, teraz będzie: weekend majowy, później przełom maj - czerwiec, druga połowa lipca, druga połowa sierpnia, druga połowa września, przełom listopad - grudzień. Chyba, że w tzw. międzyczasie coś jeszcze wpadnie, ale to jest plan minimum
My mieliśmy być w sylwestra, ale darowaliśmy sobie, teraz to pewnie na majówkę, a potem to dopiero w sierpniu, by zdążyć na ten festiwal . No i może jak się uda to jeszcze we wrześniu na jakiś weekend, ale to na razie nic pewnego.
DO SCHRONISKA NA POLANIE CHOCHOŁOWSKIEJ (1150 mnpm)
Dnia 11 kwitnia 2010
PLAN WYCIECZKI:
* godz.5.50 - wyjazd z parkingu pod plebanią.
* godz. 8.30 - Msza Święta w Sanktuarium Matki Boskiej Fatimskiej na Krzeptówkach w Zakopanem.
* ok. godz. 10.00 - Dojazd do Siwej Polany i wyjście szlakiem zielonym w kierunku Schroniska na Polanie Chochołowskiej.
* ok. godz. 12.15 - dojście do Schroniska na Polanie Chochołowskiej.
* ok. godz. 13.30 - wyjście szlakiem zielonym z Schroniska na Polanie Chochołowskiej w kierunku Siwej Polany.
* godz. 15.45 - Wyjazd z Siwej Polany do Zakopanego - zwiedzanie Krupówek.
* godz. 17.30 - Wyjazd do Ptaszkowej.
Koszt wycieczki: członkowie PTTK - 25 zł, pozostali 30 zł (koszty przejazdu i ubezpieczenia).
Długość trasy: 15 km, deniwelacja 250 m.
zapisałem się i jadę...prawdopodobnie jeszcze będzie wyście na Grzesia
[ Dodano: 2010-04-06, 15:13 ]
mam w planach:
Cytat:
Hnilickie Vrchy (Słowacja):
Krompasky Vrch
Czerwone Skały
Niedziela, 18 kwietnia 2010 roku
wyjazd godz. 7:00 MOK (DKK)
Koszt: 25zł -członkowie PTT, studenci, młodzież, 27zł-pozostali
(przejazd, ubezpieczenie NW, obsługa przewodnicka)
W programie:
* Przejście piesze na trasie: Krompachy – Małe Plejsy – Kropassky Vrch (1024 m) – Slovinky – Poracska dolina (Czerone Skały) - Porac
* Czas przejścia górskiego ok. 7 godz.
[ Dodano: 2010-04-06, 15:15 ]
[ Dodano: 2010-04-06, 15:15 ]
oraz:
Cytat:
Słowacki Raj
Sucha Bela
Niedziela, 2 maja 2010 roku
wyjazd godz. 7.00 MOK (DKK)
Koszt: 24zł -członkowie PTT, studenci, młodzież, 26zł -pozostali
(przejazd, ubezpieczenie NW, obsługa przewodnicka)
Proszę przygotować ok. 1,5 € – dorośli
i 0,50 € - dzieci (od 6 do 15 lat)
oraz emeryci w wieku powyżej 70 lat na bilet wstępu do parku.
W programie:
* Przejazd na trasie: Nowy Sącz – Krościenko n/D. – Łysa n/D. – Spiska Bela – Keżmarok - Podlesok
* Powrót: Podlesok – Keżmarok - Spiska Bela – Łysa n/D. – Krościenko n/D. – N. Sącz
* Przejście piesze na trasie: Podlesok – Sucha Bela – Glacka cesta – Klastorisko (schronisko) – Przeł. Hornadu - Podlesok
* Czas przejścia: ok. 6 godz.
Ja tam nie lubie z przewodnikiem zwiedzać, chyba że idzie się w kilka par oczu tylko.
tyle osób ile jest miejsc w autobusie = około 52 - z przewodnikiem albowiem pokaże dookoła ważniejsze rzeczy, zaplanowany ma czas i dojścia oprócz tego autokar podwiezie aby nie tracić czasu. w końcu to wyprawa 1 dniowa , jak widac w poscie od godz. 7 do wiecczora... trudno zaliczyc więcej miejsc w takim okresie...
zawsze w takiej grupie jest dwóch przewodników - wtedy jeden zabiera grupę bardziej wprawna w chodzeniu i pomyka z nimi przodem albo inna trasa a drugi zostaje z pozostałymi.
Nie moesz pisa nowych tematw Nie moesz odpowiada w tematach Nie moesz zmienia swoich postw Nie moesz usuwa swoich postw Nie moesz gosowa w ankietach Nie moesz zacza plikw na tym forum Moesz ciga zaczniki na tym forum