Na Kasprowym byłam kilka razy i najmilej wspominam pieszą wędrówkę-wspaniałe widoki, wiele wrażeń, mnóstwo wspaniałych zdjęć. Jednego roku ze względu na córkę wybraliśmy się tam kolejką, nigdy nie zapomnę tej kolejki do kolejki :) Coś okropnego :)
Nigdy nie byłam na Kasprowym, stąd moje pytanie. Czy mieszczuchy z Kraka, z 7 latkiem i
10 miesięczniakiem w nosidle dojdą? Znacie jakiś w miarę spoko szlak? A jak wygląda sprawa zejścia?
polecam podejście przez Halę Gąsienicową, odpoczynek w schronisku a potem nie wprost na Kasprowy (zazwyczaj schodzą tłumy) tylko na przełęcz Liliowe, potem krótkie ppodejście na Beskid i w dół na Kasprowy - zamiast schodzenia zjazd kolejką w dół
a ja zaś lubię jeździć kolejką :P przynajmniej się człowiek odsapnie trochę, a po za tym są piekne widoki. kiedyś jechałam kolejką ktora momentami byla wysoko nad ziemią az sie bałam w dol patrzec
owszem jazda kolejka to frajda;) sam jezdze jak ejstem w jakichs turystycznych miejscach gdzie tylko jest mozliwosc to korzystam;) to fajny pomysl na zrobienie pieniedzy ale i dobre rozwiazanei dla tych co nie moga duzo chodzic a chca zoabczyc co nieco na zywo
Dzięki, dzięki :) Pierwszy raz byłem na Kasprowym i powiem, że ta pogoda zachęciła mnie do odwiedzenia go ponownie aczkolwiek myślę, że następnym razem nie będę tak leniwy i spróbuję wejść a nie wjechać :)
Witam 9 kwietnia planuje wejść na Kasprowy,spodziewam sie ze będzie śnieg na szlakach i dlatego moje pytanie jak wyglądają warunki zima na kasprowy, chodzę po górach ale bardziej po beskidzie śląskim i żywieckim i nie mam raków tylko sprzęt turystyczny na beskid. Jeżeli kasprowy odpada z powodu braku raków i czekanów to możne polecacie jakiś inny szlak w zakopanym. Dzięki:)
szpila
Witam....Powiem krótko; By wejść na Kasprowy nie potrzeba żadnego sprzętu tylko rozwaga i rąsądek sie liczy!!! Pozdrawiam i życze szczęśliwego wejścia i powrotu.
Nie moesz pisa nowych tematw Nie moesz odpowiada w tematach Nie moesz zmienia swoich postw Nie moesz usuwa swoich postw Nie moesz gosowa w ankietach Nie moesz zacza plikw na tym forum Moesz ciga zaczniki na tym forum