A przejście przez Szpiglasową Przełęcz nie będzie za trudne? Dla dwóch osób z lekką nadwagą powiedzmy? Czy są tam miejsca w których trzeba się wspinać/podciągać? O Czerwonych Wierchach też myślę poważnie. :)
macie jeszcze 2,5 miesiąca na przygotowanie kondycyjne
po drodze jest łatwy łańcuch
Możecie również z Piątki iść przez Świstówkę do MOka. Łatwo, widokowo, przyjemnie.
Ja pierwsze wyjście w Tatry po przyjeździe, robię najgorszy-najtrudniejszy kondycyjnie szlak.
Żadne rozruszania, nic . Z buta od razu coś ciężkiego. Potem zakwasy, lekki szlak i znowu wyrypa.
Dolina Pięciu Stawów dla mnie top 1 tatrzańskich szlaków. ja Jednak nie powiedziałabym, że to szlak dla początkujących. Słowo "dolina" może być mylące dla osób, które były wcześniej na "spacerku" w np. w Dolinie Strążyskiej:-)
Samo wejście do Doliny od Wodogrzmotów czyli zielonym szlakiem jest łatwe.Wiadomo,że trochę wysiłku trzeba włożyć, ale trudności technicznych żadnych.Przy deszczu mało przyjemnie, ale gdzie w górach jest przy deszczu przyjemnie? Uważam,że dla początkujących jak najbardziej. Jak tam byłam ostatnio, to spotkałam rodzinę z dziewczynką z Zespołem Downa.Świetnie sobie radziła przy Siklawie, czyli przy najbardziej męczącym odcinku.
Nie moesz pisa nowych tematw Nie moesz odpowiada w tematach Nie moesz zmienia swoich postw Nie moesz usuwa swoich postw Nie moesz gosowa w ankietach Nie moesz zacza plikw na tym forum Moesz ciga zaczniki na tym forum