Wiek: 38 Doczy: 19 Cze 2010 czyli 5395 dni temu Posty: 338 Tematy: 4 Otrzyma 3 piw(a) Skd: Morąg
Wysany: 2010-06-23, 16:16
tak tak kwaśnica też mi podchodzi, zwłaszcza ta jadana w przerwie w schroniskach ;] Lubię jeszcze smażonego oscypka i grule (w Zakopanym jakoś inaczej smakują:))
kamyk
Doczy: 05 Maj 2010 czyli 5440 dni temu Posty: 38 Tematy: 0 Otrzyma 2 piw(a) Skd: internet:)
Wysany: 2010-06-25, 19:27
Najbardziej smakuja genialne wrecz ogromne pączki z Krupówek:)
Taaaakie wielkie strasznie:) i smakowe:)
Wiek: 37 Doczya: 22 Lut 2010 czyli 5512 dni temu Posty: 299 Tematy: 8 Otrzyma 7 piw(a) Skd: Murzasichle
Wysany: 2010-07-06, 10:02
Kwaśnica ma kolor kiszonej kapusty ;), gotowana na wędzonym żeberku (taka jest najlepsza), oczywiście w skład wchodzi kapusta kiszona (może być w małej ilości), albo przynajmniej woda z takowej (kwaśnica), grule (czyli ziemniaki) i przyprawy (po szczegóły do kuchni gospodyni). Kapuśniak w moim domu ma kolor zbliżony do czerwonego :P, również są ziemniaki i kapusta w dużej ilości, ale brakuje tu m.in. wędzonego żeberka, może być zrobiona na czymkolwiek innym co się nadaje na wywar. W kwaśnicy można spotkać wędzone żeberka (a nawet powinny być), w kapuśniaku raczej kawałki "skóry" (osobiście tego nie lubię, ale niektórzy tak). Przepisów szczegółowych nie podam ;)
Doczya: 06 Lip 2010 czyli 5378 dni temu Posty: 52 Tematy: 0 Skd: Warszawa
Wysany: 2010-07-07, 23:01
zapach to prrzewaznie w kazdej karczmie jest cudowny, sam nastroj juz zatyka dech w piersiach a najlepszym daniem są oczywiscie pierogi, nawet w jakiejs reklamie w tv były :P
Kwaśnica i placek po zbójnicku :D to jest to Chociaż pyszne też są szaszłyki, pstrągi, pieczone ziemniaki w mundurkach , zasmażana kapusta, pierogi (ja uwielbiam akurat z mięsem) i na deser szarlotka z lodami
[ Dodano: 2011-09-20, 20:03 ]
Coś mi się pokręciło To nie grule tylko moskole były
Wstyd się przyznać ale nigdy nie wiem co to są te moskole , zawsze się o to kogoś pytam, a przy następnym razie zapominam co to jest po za tym w końcu by było trzeba tego spróbować, bo nigdy tego nie jadłem...
Nie moesz pisa nowych tematw Nie moesz odpowiada w tematach Nie moesz zmienia swoich postw Nie moesz usuwa swoich postw Nie moesz gosowa w ankietach Nie moesz zacza plikw na tym forum Moesz ciga zaczniki na tym forum