iwa191223
Doczya: 30 Maj 2010 czyli 5496 dni temu Posty: 26 Tematy: 3 Skd: pomorze
Wysany: 2010-10-21, 13:33
Magda zaadoptuj mnie Oczywiście to był żart.Moje chłopaki to zagorzali wędkarze i stąd te Mazury,ale jak ich komary pogryzą to może będzie ostatni wyjazd nad jeziora.
Magda
Wiek: 48 Doczya: 07 Lip 2010 czyli 5458 dni temu Posty: 456 Tematy: 0 Otrzyma 4 piw(a) Skd: wielkopolska
Wysany: 2010-10-21, 14:42
Iwa życzę ci,żeby tych twoich chłopaków komary wystraszyły :),ale jak oni tacy zapaleni wędkarze to może byc z tym ciężko,jeśli ryby będą miały tam dobre branie :) Dobrze,że mój małżonek to zagorzały wielbiciel gór (bo gdyby wędkował to miałabym problem - jego komary nie gryzą )
martitka
Doczya: 28 Wrz 2010 czyli 5375 dni temu Posty: 6 Tematy: 0 Skd: Sosnowiec
Wysany: 2011-02-19, 21:38
Ja z Gubałówki lubię iść na Butorowy Wierch i zjechac kolejką krzesełkową:) To taka zawsze największa frajda na sam koniec pobytu w Zakopanym:)
Wiek: 40 Doczy: 07 Maj 2012 czyli 4788 dni temu Posty: 30 Tematy: 1 Otrzyma 5 piw(a) Skd: Świdnik/ Lubelskie
Wysany: 2012-06-10, 14:07
Witam wszystkich, mam pytanie odnośnie wjechania wózkiem na Gubałówkę. Wiem że wygodne jest zejście, zjechanie przy Szymoszkowej, ale czy da się wjechać od strony Krupówek? Wózek ma duże, pompowane koła i przyznam że wolę wejść niż wjechać kolejką. Podpowie mi ktoś którędy można bezpiecznie wjechać?
Wiek: 46 Doczy: 21 Sie 2010 czyli 5413 dni temu Posty: 514 Tematy: 14 Otrzyma 11 piw(a) Skd: zakopane /dublin
Wysany: 2012-06-11, 13:44
Iwon44 napisa/a:
Witam wszystkich, mam pytanie odnośnie wjechania wózkiem na Gubałówkę. Wiem że wygodne jest zejście, zjechanie przy Szymoszkowej, ale czy da się wjechać od strony Krupówek? Wózek ma duże, pompowane koła i przyznam że wolę wejść niż wjechać kolejką. Podpowie mi ktoś którędy można bezpiecznie wjechać?
Pozdrawiam
już nie pamiętam ,ale na wózku chyba można wjechać kolejką , a jak nie to autem od kościeliska na górę i potem jakiś kilometr asfaltową drogą
Wiek: 38 Doczya: 19 Wrz 2011 czyli 5019 dni temu Posty: 221 Tematy: 7 Otrzyma 13 piw(a) Skd: Rzeszów
Wysany: 2012-08-10, 13:32
XYZ napisa/a:
jest to szlaczek wiodący cały czas w górę, ale podejścia nie są wymagające
Ja tam wchodzilam w przedostatni dzien pobytu w gorach i szlaczkiem tego czegos bym nie nazwala. Dla mnie droga byla bardzo meczaca, pelno obsuwajacego sie zwiru i w ogole atmosfera na szlaku jak nie na szlaku... Pelno psow, placzacych dzieci, ktore po prostu nie dawaly rady pod gore, a mamusie nie chcialy ich wynosic na rekach, bo same ledwo szly. Ale i tak szacunek dla dwoch dziewczyn, ktore wchodzily na Gubalowke w japonkach... to jest dla mnie mistrzostwo swiata..... Widoki z trasy i ze szczytu sa rzeczywiscie sa cudne, ale niestety tam nie da sie pobyc w atmosferze gor. Na Gubalowce bylam dwa lata temu i byla lekko zatloczona, ale to co zobaczylam w tym roku, to moge powiedziec tylko po prostu Krupowki, choc na Krupowkach bywa lepiej, bo tam choc sie ludzie krzywo nie patrza na osoby w butach trekingowych
Wiek: 53 Doczya: 01 Lut 2013 czyli 4518 dni temu Posty: 101 Tematy: 2 Otrzyma 12 piw(a) Skd: Lubelskie
Wysany: 2013-02-02, 09:54
NO rzeczywiście japonkach to mistrzostwo .. ale widzialam tez w górach dwie dziewczyny w pantofelkach z torebką na ramieniu :D aż sie chcialo pstryknąć pamiątkowe zdjęcie :)
powstrzymałam sie w ostatniej chwili :)
wracając do tematu...
Naczytałam sie i juz nie moge sie doczekac.. a tu jeszcze tyle czasu do urlopu.
Teraz przestudiuję jeszcze mapę..
To bedzie moj pierwszy raz w Tatrach .. Już zacieram ręce.
Iść na te Gubałówkę czy nie iść?
Furi
Wiek: 44 Doczy: 17 Cze 2011 czyli 5113 dni temu Posty: 218 Tematy: 8 Otrzyma 1 piw(a) Skd: Łeba
Wysany: 2013-02-02, 17:15
luna19 napisa/a:
Iść na te Gubałówkę czy nie iść?
To jest superanckie wejście na pierwszy dzień lub dzień przyjazdu. Lekko można się zasapać popodziwiać widoczki i na Gubałówce wypić piwko rozkoszując się piękną panoramą Tatr. poza tym zauważyłem że niektóre pamiątki są tam lekko tańsze niż na targu na dole. Jeżeli chodzi natomiast o jedzenie to wydawało mi się słabe jakościowo i drogie. Chyba że kiedyś spróbuje czegoś dalej tam w kierunku do wyciągu Szymoszkowej
Dla nas Gubałówka jest zawsze obowiązkowa - piękne widoczki i słodkie lenistwo na polance Gubałówki
Nie moesz pisa nowych tematw Nie moesz odpowiada w tematach Nie moesz zmienia swoich postw Nie moesz usuwa swoich postw Nie moesz gosowa w ankietach Nie moesz zacza plikw na tym forum Moesz ciga zaczniki na tym forum