W to może już ingerować prawo,ale fakt- zdjęcia tych samych osób przewijają się tam notorycznie. Czemu nikt nic z tym nie robi? To jest dopiero zastanawiające.
Furi
Wysany: 2013-01-31, 16:05
Sprzedawca pod Gubałówką mówił mi, że tych od 3 kubków policja zwija niemal codziennie, więc jednak mają ich na oku. Ale ciekawe co po zatrzymaniu z nimi dalej się dzieje.
Sprzedawca pod Gubałówką mówił mi, że tych od 3 kubków policja zwija niemal codziennie, więc jednak mają ich na oku. Ale ciekawe co po zatrzymaniu z nimi dalej się dzieje.
Przy tym rodzaju przestępczości następuje przepadek mienia a nie zaraz 10 lat wiezienia jak by co niektórzy chcieli. Więc nie piszcie o wielkich łapówkach policji, bo oni nie mogą za dużo zrobić - bo takie jest polskie prawo
Przy tym rodzaju przestępczości następuje przepadek mienia a nie zaraz 10 lat wiezienia jak by co niektórzy chcieli. Więc nie piszcie o wielkich łapówkach policji, bo oni nie mogą za dużo zrobić - bo takie jest polskie prawo
Policja nie bierze łapówki?
wicher
A ja powiem tak, wszędzie o tym głośno o co chodzi w tej grze, niby każdy wie, a zawsze się ktoś znajdzie chętny aby dać tym cwaniaczką parę groszy. Handlowałem kiedyś w łodzi na takim bazarze i widziałem z bliska jak to wszystko działa. Ludzie którzy ich olewali, przechodzili i nie wykazywali zainteresowania nie spotykała żadna przykrość. Większość osób sama się prosi. Czy są osoby które nie wiedzą o co chodzi? - tak się zastanawiam w czym tu jest problem w naiwności, czy w głupocie.
Grzesiek42
Witam.
Mnie także okradli i to dosłownie, oczywiście podstępem.
Dla mnie to śmieci, którzy i tak pewnego dnia zapłacą za swoje albo już płacą bo pewnie są z patologicznych rodzin haha.
Mam ich gdzieś.
Odświeżę temat. Dla mnie ludzie, którzy grają z tymi oszustami cechują się wielką naiwnością i głupotą. Tego typu oszustwa, to nie jest coś, co pojawiło się rok czy dwa lata temu.
Czasem sobie staje w bezpiecznej odległości i obserwuje naiwność ludzi.
Kiedyś widziałem jak chłopak pod Gubałówką zaczął z nimi grać. Dali mu wygrać 100 zł. Potem stawka wzrosła do 200 zł. Jego dziewczyna/żona próbowała go wtedy odciągnąć. Chłopak spojrzał na mnie i na drugiego faceta, który też obserwował grę i też kiwaliśmy głowami, żeby dał dobie spokój. Jednak pazerność wzięła górę i chłopaczek utopił kilka stów.
A co do grupki spod Gubałówki, to często widzę ich w barze najbliżej ronda przy Nowotarskiej. Przy piwie siedzą oczywiście Ci, co mieszają kubkami/kartami i Ci, co na początku zawsze wygrywają.
patrykxnowak
Doczy: 09 Sty 2015 czyli 3531 dni temu
Wysany: 2015-01-09, 10:02
Moi znajomi stracili w ten sposób 800 zł. I ci goście sie zawinęli.. Szkoda gadać, póki z nimi nikt nie zrobi porządku tak będzie..
pawelstolik
Doczy: 16 Lip 2015 czyli 3343 dni temu
Wysany: 2015-07-21, 12:53
A ja myślę, że mimo wszystko mówi się o tym zbyt mało. Owszem, temat kiedyś był poruszony, ale od kilku lat niewiele się zmieniło. Dlaczego przed każdym sezonem turystycznym (letnim i zimowym) kwestia ta nie jest podnoszona w mediach? Tysiące razy mówi się o oszustach podających się za wnuczków, a o zakopiańskich oszustach - którzy przecież nawet się nie kryją - jakoś się zapomina. A przecież ich szkodliwość jest taka sama...
Nie moesz pisa nowych tematw Nie moesz odpowiada w tematach Nie moesz zmienia swoich postw Nie moesz usuwa swoich postw Nie moesz gosowa w ankietach Nie moesz zacza plikw na tym forum Moesz ciga zaczniki na tym forum