Wiek: 32 Dołączył: 30 Mar 2010 czyli 677 dni temu Posty: 571 Piwa: 50/40 Skąd: Kraków
Wysłany: 2010-08-21, 19:45 Szpilki na Giewoncie
Kochani, już od jesieni rusza emisja nowego serialu POLSATU - Szpilki na Giewoncie
Co sądzicie o tym serialu Ktoś z Was będzie oglądał Myślę, że możemy tu poprowadzić mini wątek dotyczący serialu i podyskutować o fabule, ale przede wszystkim o naszym ulubionym temacie - o Zakopanem, które będzie prezentowane w serialu. Poza tym... jak ktoś opuści odcinek to możemy tu o tym też pogawędzić
_________________ Zakopane drugim domem :)
Verseau85 [Usunięty]
Wysłany: 2010-08-22, 09:16
bardzo dobry pomysł.. ja nie mogę się doczekać przede wszystkim ze względu na widoki jakie będą pokazywane, przy okazji mam też nadzieje, że będą takie wątki, które same od siebie drogą równoległą nauczą też gdzie co jest dokładniej, czyli, że początkujący bardziej będą mogli poznać miasto. Poza tym być możne będą ukazywać się tam takie wątki, które pozwolą nam na prowadzenie kolejnych rozmów.
kamyk
Dołączył: 05 Maj 2010 czyli 640 dni temu Posty: 85 Piwa: 2/1 Skąd: internet:)
Wysłany: 2010-08-22, 10:59
No zobaczymy jak to bedzie wykonan. Już nie raz zapowiadała sie rewelacja i po krótkim czasie material został zdjety z emisjo. Pożyjemy zobaczymy:)
wyspiarz
Dołączył: 10 Cze 2010 czyli 605 dni temu Posty: 60 Otrzymał 1 piw(a) Skąd: wyspa wolin
Wysłany: 2010-08-23, 16:37
No, można obejrzeć dla widoków tatrzańskich lub zakopanego, jeśli takie będą.
domino25
Wiek: 26 Dołączyła: 16 Lut 2010 czyli 718 dni temu Posty: 120 Otrzymał 2 piw(a) Skąd: ......
Wysłany: 2010-08-24, 13:40
Szczerze mówiąc to ten serial jak go reklamują nie zapowiada się ciekawie.Ale pożyjemy zobaczymy:) Proponuje jednak wszystkim forumowiczom inny serial który ma byc emitowany na TVP1 :) Zobaczcie to może być fajne:)
http://www.tvp.pl/seriale...wnicy/o-serialu
Jagoda [Usunięty]
Wysłany: 2010-08-24, 21:40
ciekawie się zapowiada, jedno i drugie chętnie obejrzę kilka odcinków jeśli będzie można popatrzeć na nasze piękne góry słyszałam że górale statyści dostali po 100 zł za udział
Dołączył: 03 Maj 2010 czyli 643 dni temu Posty: 377 Piwa: 12/10 Skąd: Radom
Wysłany: 2010-08-28, 14:43
kochamzakopane napisał/a:
Szpilki na Giewoncie
Sądząc z tytułu serial będzie o :
- takich co to narażają się na niebezpieczeństwo w czasie wspinaczki, nie przykładając wagi do ubioru, szczególnie butów, wchodząc na Giewont nawet w szpilkach;
- różnych śmiesznych sytuacjach związanych z Giewontem nawiązując do nazwy satyrycznego czasopisma "Szpilki" [nie wiem czy jeszcze jest drukowane].
Może o czymś innym będzie w tym serialu, ale mnie nie nasuwa się inny wątek, a Wam?
_________________ Zawsze do celu
kolaszek
Wiek: 19 Dołączył: 18 Lip 2010 czyli 566 dni temu Posty: 135 Piwa: 3/8 Skąd: Radomsko
Wiek: 27 Dołączył: 14 Cze 2010 czyli 600 dni temu Posty: 122 Otrzymał 1 piw(a) Skąd: Pyrlandia
Wysłany: 2010-08-30, 08:02
Może będzie o kobiecie/kobietach które się tam przeprowadziły i się "dostosowują". Oglądałem niedawno jakąś zajawkę, i oczywiście góralki wypowiadają się. że w końcu serial o nich, że bohaterowie jak prawdziwi górale. Ciekawe czy to naprawdę czy w ramach statystowania.
Wiek: 32 Dołączył: 21 Sie 2010 czyli 532 dni temu Posty: 568 Otrzymał 23 piw(a) Skąd: zakopane /dublin
Wysłany: 2010-08-30, 22:28
michal_wlkp napisał/a:
Może będzie o kobiecie/kobietach które się tam przeprowadziły i się "dostosowują". Oglądałem niedawno jakąś zajawkę, i oczywiście góralki wypowiadają się. że w końcu serial o nich, że bohaterowie jak prawdziwi górale. Ciekawe czy to naprawdę czy w ramach statystowania.
ja tam bym stawiał na to drugie , że to płatna reklama
Wiek: 24 Dołączyła: 22 Lut 2010 czyli 712 dni temu Posty: 429 Piwa: 15/4 Skąd: Murzasichle
Wysłany: 2010-09-02, 20:25
Skomentuje to jednym słowem: nie podoba mi się strój głównej aktorki na zdjęciu wyżej - bardzo nieregionalny i conajmniej wydumany i dziwny (aczkolwiek w penwym momencie zapanowała taka głupia moda).
_________________ Hej tam spod Tater, spod siwych Tater, hej poduchuje holny wiater. Hej poduchuje leci z nowinom... Sichle.pl
Wiek: 27 Dołączyła: 03 Sie 2010 czyli 551 dni temu Posty: 745 Piwa: 51/44 Skąd: Poznań
Wysłany: 2010-09-03, 09:00
Witam,
ja w tym wątku po raz pierwszy, ale nie mogę się oprzeć, żeby nie napisać paru słów nt. obejrzanego wczoraj odcinka.
Bardzo cieszyłam się na ten serial - myślałam naiwnie - będą piękne widoki, napatrzę się na góry itd.
Tymczasem to, co zobaczyłam...no cóż rozczarowało mnie bardziej niż bardzo
Czy ten serial było w ogóle kręcony w Zakopanem
Mam co do tego spore wątpliwości.
Giewont, który tak dumnie prezentowali wyglądał jak plansza...no i to by było właściwie tyle jeśli chodzi o widoki gór, a co do samego Zakopanego...McDonald - ewidentnie kręcone w jakimś studio i pojawiła się w 1 epizodzie taka charakterystyczna oświetlona jak choinka restauracja - na przeciwko której mieszkałam w tym roku...cóż jej otoczenie bynajmniej tak nie wygląda.
Nie wspomnę już o słabej fabule...no i robieniu z górali ludzi z innej planety, na dodatek średnio rozgarniętych...ech.
Wg mnie to raczej serial dla tych, który albo gór nie znają, albo byli raz i cały urlop przesiedzieli na Krupówkach
Zobaczymy może się rozkręcą (w co wątpię).
Mam też nadzieję, że jedynkowy serial o ratownikach będzie lepszy
_________________ "Wszystkiego w życiu doświadczyłem / I mówię wam / Że lepsze od gór / Mogą
być tylko góry / Na których się jeszcze nie było" - W.Wysocki, Pożegnanie
z górami, 1966
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum