Dzięki za podpowiedź! Zobaczę jeszcze, z kim będę szła, bo jeśli w towarzystwie z doświadczeniem nie większym niż moje, to chyba najbezpieczniej będzie wejść od Kasprowego i zejść od Kasprowego
Hmmm nie wiem czy dobrze napisałam nazwę tego szczytu ale wydaje mi się ,że dobrze pamiętam. Z takich trudnych szlaków wydaje mi się ,że właśnie on do takich należy. Dlaczego ? Bo pamiętam ,że na górze przez chwile coś z łańcuchami było i się bałam wejśc z mamą i tylko tata wszedł na samą górę a ja się wtedy popłakałam ale to było kilka lat temu hehe ;D
Na Świnicę wchodziłam od strony Kasprowego. Schodziłam na Zawrat, a potem do Doliny Pięciu Stawów. Dodam tylko, że sama. I wcale nie jestem nie wiem jak doświadczoną osobą. Poradzisz sobie
Ja w zeszym roku szłam z Murowańca na przełęcz świnicką i na Świnicę. Droga ciekawa, na szczęście nie było tłumów Dla mnie najtrudniejszy był ostatni odcinek, gdzie się utworzył "korek" ale widoki ze szczytu wspaniałe
Potem schodziłam na Zawrat i z powrotem do Murowańca i do Kuźnic
To zależy którym szlakiem chcesz iść na Zawrat. Ze Świnicy słyszałam, że jest dość ciężko, ale sama nie szłam więc nie wiem dokładnie czego się można spodziewać. Za to z Doliny Pięciu Stawów szlak jest bardzo łatwy i przyjemny. Naprawdę go polecam, bo nie sprawił mi żadnych trudności
Nigdy nie szłam ze Świnicy na Zawrat. Jakoś nie mam odwagi
to prościej będzie z Zawratu na Świnice chociaż w pogodne
dni na łańcuchach tworzą się korki schodzących
Nie wiedziałam, że to robi dużą różnicę, w którym kierunku się idzie tym szlakiem Ale dzięki za informację Fajnie dostać kilka dobrych rad od bardziej doświadczonych ode mnie
Szlak z Doliny Pięciu Stawów na Zawrat jest naprawdę przyjemny Ale nie szłam nim w kierunku Świnicy ani do Doliny Gąsienicowej tylko wracałam tą samą trasą, więc na ten temat niewiele mogę powiedzieć.
Nie moesz pisa nowych tematw Nie moesz odpowiada w tematach Nie moesz zmienia swoich postw Nie moesz usuwa swoich postw Nie moesz gosowa w ankietach Nie moesz zacza plikw na tym forum Moesz ciga zaczniki na tym forum