Doczy: 03 Maj 2010 czyli 5405 dni temu Posty: 240 Tematy: 4 Otrzyma 4 piw(a) Skd: Radom
Wysany: 2010-11-14, 21:07
ola's napisa/a:
jak szłam na kope kondracką przez hale kondracka
Przypuszczam ,ze dzieliła Cię odpowiednia odległość od tej misiej mamy z pociechami. W każdym razie chyba nie szło to niedźwiedzie towarzystwo szlakiem na hali kondrackiej razem, czy nawet w sąsiedztwie turystów.
Wiek: 36 Doczy: 22 Lut 2010 czyli 5475 dni temu Posty: 10 Tematy: 1 Skd: Łódź
Wysany: 2010-12-25, 12:27
Ja miałem to szczęście że widziałem bardzo dużo zwierząt wędrując po Tatrach ,Widziałem Świstaki jak szedłem na "Przełęcz Między Kopami";D, Wilki widziałem w nocy na drodze z morskiego oka do palenicy białczanskiej ;D. i w dzień na Nosalu , Łanie i Jelenie to już nie raz mi przez droge przebiegały, Kozice też bardzo często spotykam na szlaku , nawet umieszczam zdjęcie, ostatniej którą widziałem pod szczytem "Beskid" w drodze na Świnice,no i widziałem nieździedzia ale z daleka, gdy byłem na Wrotach Chałubińskiego przechadzał się po stronie słowackiej.
Zaproszone osoby: 1
Wiek: 43 Doczya: 09 Pa 2010 czyli 5246 dni temu Posty: 2129 Tematy: 9 Otrzyma 12 piw(a) Skd: Bukowice / Wrocław
Wysany: 2011-02-14, 22:51
jaka śliczna
Lucy27
Wiek: 41 Doczya: 29 Wrz 2010 czyli 5256 dni temu Posty: 13 Tematy: 0 Otrzyma 1 piw(a) Skd: Radom
Wysany: 2011-03-10, 13:31
Zazdroszczę! Ja widziałam kilka lat temu świstaka przy schodzeniu z kasprowego do Murowańca, ale był dosyć daleko. Co prawda mąż do tej pory upiera się, że widział kozicę na skałach, jak schodziliśmy z Morskiego Oka, ale prawda jest taka, że to tylko fragment skały:-) Ale jeszcze mam nadzieje, że kozice kiedyś zobaczę.
Wiek: 51 Doczya: 21 Maj 2011 czyli 5022 dni temu Posty: 183 Tematy: 5 Otrzyma 6 piw(a) Skd: Rzeszów
Wysany: 2011-06-07, 19:34
no to teraz to się na dobre wystraszyłam tego niedźwiedzia - zawsze miałam pietra widząc tablice ostrzegawczą Kozice widziałam pod Giewontem, nawet udało mi się trzasnąc fotkę.
Zaproszone osoby: 1
Wiek: 43 Doczya: 09 Pa 2010 czyli 5246 dni temu Posty: 2129 Tematy: 9 Otrzyma 12 piw(a) Skd: Bukowice / Wrocław
Wysany: 2011-06-08, 21:48
tego to nie wiedziałam ale ja wczoraj jak czytałam o tym misku to nie byłam taka pewna że to takie naturalne "zejście", w końcu jesienią Słowacy pytali TPN czy mogą odstrzelić trochę niedzwiedzi u siebie bo jest ich za dużo
Doczy: 01 Cze 2011 czyli 5011 dni temu Posty: 230 Tematy: 0 Otrzyma 2 piw(a) Skd: Zakopane
Wysany: 2012-08-06, 14:08
ja bym raczej nie chciała spotkać niedźwiedzia na swojej drodze. Zwłaszcza matki z młodymi. Nawet z daleka wolałabym jej nie oglądać. Chcesz zobaczyć niedźwiedzia to jedź do zoo.
Wiek: 74 Doczy: 03 Mar 2012 czyli 4735 dni temu Posty: 25 Tematy: 1 Skd: Zakopane
Wysany: 2012-08-13, 14:59
Kiedyś turyści przebywający na mojej kwaterze wrócili z gór bardzo podekscytowani informując, że "o mało co" widzieli niedźwiedzia. Zainteresowało mnie jak można widzieć niedźwiedzia "o mało co". Okazało się, że moja młodzież spotkała się na szlaku z inną grupą, która parę minut wcześniej widziała niedźwiedzia.
Parę lat temu pan prowadzący schronisko na Hali Gąsienicowej przyjechał pod schronisko samochodem i przywiózł artykuły żywnościowe do kuchni. Zabrał z wozu pierwszą partię i zaniósł do środka, gdy wrócił po resztę zobaczył w gaziku niedźwiedzicę, która spokojnie grzebała w zapasach i co ciekawsze kąski podawała dwu młodym niedźwiadkom stojącym koło samochodu. Szef schroniska nie interweniował, lecz czekał, aż niedźwiedzie zakończą inspekcję i dopiero po ich odejściu pozbierał resztki po uczcie.
Ciekawe spotkanie z niedźwiedziem opisałem na blogu http://marekkacperek.blog...edzwiedzie.html
Nie moesz pisa nowych tematw Nie moesz odpowiada w tematach Nie moesz zmienia swoich postw Nie moesz usuwa swoich postw Nie moesz gosowa w ankietach Nie moesz zacza plikw na tym forum Moesz ciga zaczniki na tym forum