Doczy: 24 Sty 2012 czyli 4807 dni temu Posty: 196 Tematy: 11 Otrzyma 15 piw(a) Skd: Zabrze
Wysany: 2012-03-05, 21:40 Dolina Pięciu Stawów, 3 III 2012r
Wyruszyliśmy w końcu po zimowej przerwie w góry.
W sobotę o godz.7.15 parkujemy w Palenicy. Czeka Nas teraz paskudny marsz asfaltem i słabe widoki w lesie, nawet nie wyciągałem aparatu. Ścieżka przez las szeroka, ubita i monotonna.
W końcu dochodzimy do wciągarki i tutaj postanowiliśmy zrobić sobie przerwę i się posilić
Przed nami cel naszej wyprawy
Śniegu nawaliło chyba ze dwa metry
Dla porównania zdjęcie z 2 kwietnia ubiegłego roku
Więc czas założyć raki
Na graniach wiatr hula strasznie
Ale My wspinamy się ambitnie
Nareszcie upragniony cel Naszej wyprawy
Przed schronem ekipy kursantów szykują się do wyjścia z łopatami, szkolenie lawinowe z tego co usłyszałem.
Przyszliśmy gdzieś stamtąd
Ekipa przyszłych ratowników (chyba) wyszła na staw...
...a nam przyszło wracać do pensjonatu w strasznym wietrze, Moja lepsza połowa odmówiła dalszego marszu na Zawrat, twierdząc że mogłem ją wykończyć na dole, a nie próbować ciągnąć na Zawrat
Przy zejściu ruch zrobił się jak na Krupówkach
Nawet chłopaki na parapetach zjeżdżali
Prawie cała górka za nami, widać lawinisko, ponoć zeszła tu lawina 3 dni wcześniej.
Troszkę potoku
...i to by było na tyle
Pogoda dopisała Nam idealnie. Wiatr chwilami był bardzo silny, w jednym miejscu obawiałem się czy Nas nie zwieje, trzeba było aż przyklęknąć i przeczekać. Śnieg był mocno zmarznięty można było spokojnie po nim chodzić.
Doczy: 24 Sty 2012 czyli 4807 dni temu Posty: 196 Tematy: 11 Otrzyma 15 piw(a) Skd: Zabrze
Wysany: 2012-03-08, 07:08
Szyba ty znowu piszesz o dziwnych godzinach
Raki bez zarzutu, nie ma z nimi żadnych problemów. Nie rozwiązują się, dobrze zachowują się w śniegu, podkładki przeciwśnieżne działają nie przykleja sie śnieg, szybko się je zakłada i jeszcze szybciej zdejmuje, i najważniejsze nie ma śruby z tyłu buta . Spełniają więc swoje zadanie.
Można powiedzieć że uniwersalne, ja i żona mamy takie same, ale buty rozmiarowo wiadomo różne. Mimo tego pasują bez żadnych problemów na większe i mniejsze rozmiary obuwia.
Fajna wycieczka, pogodę widzę też świetną trafiłeś, w przeciwieństwie do tego co było teraz w niedziele i o wyjściu gdziekolwiek wyżej nawet nie było co myśleć...
Nie moesz pisa nowych tematw Nie moesz odpowiada w tematach Nie moesz zmienia swoich postw Nie moesz usuwa swoich postw Nie moesz gosowa w ankietach Nie moesz zacza plikw na tym forum Moesz ciga zaczniki na tym forum