Szlak jest bardzo prosty, ale za to bardzo efektowny. Nie wymaga praktycznie żadnego wysiłku, jedynie ciut pod koniec przy schronisku Ornak. Można by powiedzieć, że jest to deptak, bo jest licznie odwiedzany, prawie płaski i szeroki.
Uroki tego miejsca to przede wszystkim niesamowite widoki i rzeka płynąca obok nas. Dla chcących trochę wrażeń polecam Jaskinię Mroźną - oświetlona, płatna, ciasna :P czy też piękny Wąwóz Kraków (dla geologów i innych pasjonatów to niezwykłe miejsce).
Jeśli natomiast ktoś nie ma siły na spacer lub mu się nie chce, to można skorzystać z dorożek, które dojeżdżają do polany, którą uważam za najbardziej widokową na szlaku.
Wiek: 44 Doczy: 06 Lip 2010 czyli 5373 dni temu Posty: 50 Tematy: 0 Skd: Poznań
Wysany: 2010-07-20, 11:18
yhym chyba nie bylas kolo kamienia sw kingi, bo tamta kapliczka jest caaaałkiem inna, zero podobienstwa :P chociazby rzeźby w niej nie ma, ;)jak sie uda to wrzuce na to forum fotki to porownacie sami
Doczy: 06 Cze 2010 czyli 5404 dni temu Posty: 607 Tematy: 15 Otrzyma 27 piw(a) Skd: Katowice
Wysany: 2010-07-22, 14:35
lapa napisa/a:
jest to moje subiektywne zdanie - nie podoba mi się bo w/g mnie jest za bardzo "cywilizowana" - asfalt na drodze, jeżdżące ciuchcie itp
idź dalej bo Dolina Chochołowska tam się "zaczyna" gdzie kończy się asfalt i zawraca śmierdząca ciuchcia, polecam górne piętra z widokami na słowacką stronę
Wiek: 49 Doczy: 14 Cze 2010 czyli 5396 dni temu Posty: 32 Tematy: 0 Otrzyma 2 piw(a) Skd: Sadnes/Wrocław
Wysany: 2010-07-23, 09:46
wiem wiem ciuchcia jeździ tak gdzieś do połowy :) - co nie zmienia faktu, że nie lubie jej (ale to jest moje zdanie) wolę coś w klimacie Małej Łąki (jak dla mnie najładniejsza) widok na końcu powalający
Nie moesz pisa nowych tematw Nie moesz odpowiada w tematach Nie moesz zmienia swoich postw Nie moesz usuwa swoich postw Nie moesz gosowa w ankietach Nie moesz zacza plikw na tym forum Moesz ciga zaczniki na tym forum