Wysany: 2012-02-25, 00:21 Jaki przewodnik po Zakopanem i Tatrach?
Chciałbym prosić Was o radę w kwestii sprawdzonego przewodnika po Zakopanem i okolicach (w formie papierowej rzecz jasna ).
Zakopane znam już jako tako ale od przybytku wiedzy głowa nie boli
Polecicie jakieś sprawdzone i ciekawe wydania?
jeśli chodzi o samo Zakopane polecam wszystkie przewodniki Macieja Pinkwarta np, Przewodnik po Zakopanem (stare wydawnictwo ale ciekawie skomponowane) no i mój ulubiony przewodnik "Zakopane.Przewodnik historyczny". Książka podzielona na kilka tematycznych szlaków, wiele ciekawych informacji generalnie kopalnia wiedzy dla żądnych historii Zakopanego w pigułce. gorąco polecam, ta książka była jednym z moich największych pomocników przy pisaniu pracy mgr ;)
No dobrze - ale przewodnik Nyki jest osobny dla Tatr Polskich, osobny dla Słowackich a my zwykle jadąc w Tatry chodzimy po jednych i drugich, a wolałabym jadąc w góry dodatkowo nie obciążać plecaka dwoma przewodnikami. Jaki jeden dobry przewodnik dla Tatr Polskich i Słowackich polecacie?
jeśli chodzi o samo Zakopane polecam wszystkie przewodniki Macieja Pinkwarta np, Przewodnik po Zakopanem (stare wydawnictwo ale ciekawie skomponowane) no i mój ulubiony przewodnik "Zakopane.Przewodnik historyczny". Książka podzielona na kilka tematycznych szlaków, wiele ciekawych informacji generalnie kopalnia wiedzy dla żądnych historii Zakopanego w pigułce. gorąco polecam, ta książka była jednym z moich największych pomocników przy pisaniu pracy mgr ;)
Ja też mam przewodnik Pana Nyki i jestem bardzo zadowolony,wszystko dokładnie obliczone,kilka ciekawych zdjęć ( w zależności od wydania) a przede wszystkim można dzięki niemu zaplanować kilka ciekawych tras.
Ja proponuję kupić również na miejscu w Zakopanem. Wtedy mamy wo wiele większy wybór,no cenowo może ciut gorzej się to prezentuje,ale tylko nieznacznie. Korzystał ktoś może z powyższych map i mógłby się wypowiedzieć?
Ja proponuję kupić również na miejscu w Zakopanem.
Lubię mieć możliwość dobrego merytorycznego przygotowania się do danego tematu, na miejscu też nie lubię tracić czasu na szukanie informacji co i jak
dirtydancer
Doczya: 09 Mar 2012 czyli 4595 dni temu
Wysany: 2012-03-09, 12:15
Jeżeli chodzi o przewodników to w mieście działa wiele biur turystycznych i przewodnickich, które oferują takie usługi. Między innymi:
Przewodnicy Tatrzańscy PTTK, ul. Krupówki 12, tel. 018/20 124 29
Martynowicz Miłosz, tel. 018/20 124 81, tel. 0 510 259 333
Jeżeli chodzi o przewodników to w mieście działa wiele biur turystycznych i przewodnickich, które oferują takie usługi. Między innymi:
Przewodnicy Tatrzańscy PTTK, ul. Krupówki 12, tel. 018/20 124 29
Martynowicz Miłosz, tel. 018/20 124 81, tel. 0 510 259 333
Dzięki ale przewodnik to zdecydowanie opcja nie dla mnie, papierowy musi mi wystarczyć ;)
Najlepiej przewodnik kupić w Zakopanem, z roku na rok są wydawane nowe oraz uaktualnione.
Polecam przewodnik Józka Nyki oraz ostatnio kupione "TATRY ilustrowany przewodnik z mapami"
jestem pod wrażeniem szybkości działania księgarni, zamówiłem jednego dnia-następnego przewodnik był już u mnie w domu, jeśli dodać do tego fakt wysyłki Pocztą Polską to juz w ogóle
Przewodnik Nyki bardzo fajny, jedyne czego mi w nim brakuje to zdjęcia
Nie moesz pisa nowych tematw Nie moesz odpowiada w tematach Nie moesz zmienia swoich postw Nie moesz usuwa swoich postw Nie moesz gosowa w ankietach Nie moesz zacza plikw na tym forum Moesz ciga zaczniki na tym forum