Wiek: 40 Dołączył: 09 Cze 2011 czyli 349 dni temu Posty: 153 Tematy: 4 Piwa: 6/8 Skąd: Płock
Wysłany: 2011-08-06, 00:14
Może się nie znam ale kolory szlaków wprowadzone są wyłącznie po to żeby nie zbaczać z danego szlaku. To tak jakby je nazywać, tylko kolory są dla wszystkich zrozumiałe no i łatwiej je oznaczyć na szlaku.
Czytałem kiedyś o tym, że szlak czerwony zazwyczaj jest głównym szlakiem - najciekawszym. Ale nie wiem czy to ma sens i czy tak jest również w Tatrach. Ponieważ w tym samym opracowaniu była informacja o tym, że niebieski jest zawsze najdłuższy - w Tatrach nie miało by sensu np. przy szlaku z Doliny Kościeliskiej do Hali na Stołach
Wiek: 38 Dołączyła: 21 Maj 2011 czyli 369 dni temu Posty: 112 Tematy: 3 Piwa: 4/4 Skąd: Rzeszów
Wysłany: 2011-08-06, 00:23
jest kilka szkół odnośnie szlaków, ja słyszałam że są one klasyfikowane wgł stopnia trudności ( czarny - niby najtrudniejszy) - ale jakoś nie chce mi się w to wierzyć.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum