od kilku lat marzy mi się Mylna..słyszałam, że jest tam dość dużo wąstkich miejsc, przez które nie każdy się przeciśnie..prawda to? no i oczywiście latarka (czołówka) niezbędna.
tak do 100kilo osobnik jeszcze się przeciśnie, trzeba też na czworakach
no i wybrudzisz się troszeczke
Mroźna to też bardzo fajne miejsce,ale pod warunkiem,że nie ma tłoku i kolejek przed wejściem. A to naprawde rzadkość... Nie polecam tym,którzy cierpią na klaustrofobię.
Posty: 381 Tematy: 8 Otrzyma 28 piw(a) Skd: z pięknego Śląska
Wysany: 2012-01-31, 17:56
uuuuch... mnie się robi słabo od samego patrzenia na zdjęcia czy filmiki
Miałam problem nawet w Mroźnej, bo w kilku miejscach trzeba było się trochę schylić...
Bez uszczerbku na zdrowiu (psychicznym zwłaszcza ) jestem w stanie przejeść tylko Smoczą Jamę
[ Dodano: 2012-01-31, 18:26 ]
Taki miałam wstępny plan by podejść z grupą pod jaskinie i cofnąć się z powrotem jednak dałam się namówić i poszłam w ciemno za nimi...[/quote]
I miłe wspomnienia zostały, prawda Ulciu??
[ Dodano: 2012-02-01, 10:22 ]
Ewyo napisa/a:
...i nie żałujesz w końcu taka fajna grupa była
Ewyo pewno nie żałuje, bo ja (jak pamiętasz ) też się wahałam, ale dużo bym straciła, jakbym się nie zdecydowała.
Ja byłam w mroźnej, smoczej jamie i raptawickiej. Mroźna jest bardzo ciekawa,więc pewnie wkrótce się tam wybiorę. Podstwą jest w jaskiniach posiadać czołówki czy latarki, gdyż nie wszystkie są oświetlone
Mroźna - dużo ludzi, oświetlenie sztuczne, ładna co prawda ale zero jakiejś przygody więc więcej tam nie pójdę. Uwielbiam za to Mylną, byłam już 2 razy i wybiorę się jeszcze na pewno. Nie ma tłoku, człowiek zdany na siebie, czołówka obowiązkowa bo sztucznych lamp dzięki Bogu nie ma, wąskie przejścia, czołganie się, adrenalina, liczne korytarze. Nie polecam wchodzenia z większym plecakiem bo ciężko się przedostać ;)
W Mylnej bardzo przydają sie latarki jeżeli chcemy przejść całość- jeżeli tylko wstąpić obejrzeć kilka przejść,to nie ma potrzeby. No mroźna jest już dla mnie przereklamowana,ale z pewnością warto
Godna obejrzenia jest na pewno Smocza Jama. Jak by nie było jest najpopularniejsza polska jaskinia. Sama Smocza Jama jest pojedynczym i krótkim, ale za to stromym korytarzem. Do przejścia jaskini konieczne jest posiadanie latarki.
Nie moesz pisa nowych tematw Nie moesz odpowiada w tematach Nie moesz zmienia swoich postw Nie moesz usuwa swoich postw Nie moesz gosowa w ankietach Nie moesz zacza plikw na tym forum Moesz ciga zaczniki na tym forum