Wysany: 2014-03-26, 11:51 Jak w miare szybko dotrzeć na Giewont ??
Witam
Jadę do Zakopanego i moje pytanie jest takie jak szybko z krupówek dotrzeć na giewont ?? czy jest może trasa nie za nudna i nie za ekstremalna ?? Lub może jakiś inny szczyt wysoki blisko krupówek ??
Wysany: 2014-03-26, 12:16 Re: Jak w miare szybko dotrzeć na Giewont ??
nikodem43 napisa/a:
jak szybko z krupówek dotrzeć na giewont ?? czy jest może trasa nie za nudna i nie za ekstremalna ?? Lub może jakiś inny szczyt wysoki blisko
co rozumiesz pod pojęciem - wysoki ?
a na Giewont bierzesz taxi z Krupówek- mówisz "Kuźnice"
i maszerujesz z wszystkimi pod góre najpierw kamienistą drogą
potem płacisz za wstęp - to może trochę czasu kosztować
i razem z całą stonką szlakiem aż do szczytu - jak nie będzie zbyt dużych korków to 3 godziny powinny wystarczyć
Kasiab225
Ja w zeszłym roku wybrałam się na Giewont dość nietypową trasą, za to bardzo ładną.
Z Kir chwilę przez Kościeliską Dolinę, potem na Przysłop Miętusi, Wielką Polanę Małołącką (bardzo mi się podobała), na Giewont a zeszłam aż do schroniska na Hali Kondratowej i do Kuźnic. Mnie się wydaje, że najłatiwej dotrzesz od Kuźnic, przez Halę Kondratową właśnie lub ewentualnie od Strążyskiej (od razu blisko z uroczego schroniska do Siklawicy).
Wysany: 2014-03-26, 19:43 Re: Jak w miare szybko dotrzeć na Giewont ??
nikodem43 napisa/a:
Witam
Jadę do Zakopanego i moje pytanie jest takie jak szybko z krupówek dotrzeć na giewont ?? czy jest może trasa nie za nudna i nie za ekstremalna ?? Lub może jakiś inny szczyt wysoki blisko krupówek ??
Będe wdzięczny za odpowiedzi
To może najpierw wybierz się na Nosal, a nie od razu na Giewont, choć szczyt zbyt wysoki nie jest, ale widoki z niego fajne i dość blisko Krupówek
Nie moesz pisa nowych tematw Nie moesz odpowiada w tematach Nie moesz zmienia swoich postw Nie moesz usuwa swoich postw Nie moesz gosowa w ankietach Nie moesz zacza plikw na tym forum Moesz ciga zaczniki na tym forum