Dziwię się że ten szlak na Kościelec nie jest w ogóle ubezpieczony. Wchodziłem tam dwa dni temu w dobrą pogodę ale wyobraziłem sobie jak by się schodziło w deszczu. Tatry mają tyle łańcuchów w miejscach gdzie mogłoby ich nie być a zapomniano o Kościelcu.
Byłby bezpieczniejszy gdyby choć w trzech miejscach dali jakiś łańcuch albo klamrę. Aktualnie w deszczu to nie jest bezpieczny. A co do fotograficznych widoków to słabiutko!
Byłby bezpieczniejszy gdyby choć w trzech miejscach dali jakiś łańcuch albo klamrę. Aktualnie w deszczu to nie jest bezpieczny. A co do fotograficznych widoków to słabiutko!
robiłam kościelec w deszczu i jakoś tragicznie nie było :)
Lestaf
Podczas drogi na Kościelec roztaczają się bajeczne widoki, widać moją ukochana Halę Gąsienicową, która jest coraz dalej i dalej, a Czarny Staw już w połowie drogi na Karb wygląda jak wielkie zwierciadło w którym odbija się Orla Perć :)
Kościelec to zaraz po Giewoncie najbardziej charakterystyczna góra w polskich tatrach, wygląda jak wielka piramida, zresztą wejście na Kościelec też przypomina wejście na piramidę, bo od Karbu idzie się po ukośnej grani cały czas w górę, bez żadnych łańcuchów, chwytając się wystających skał. To bardzo fajny szlak, miło go wspominam.
Lestaf
na Kościelcu można spotkać wygłodniałe wróble, które czychają tylko na jakiś kąsek tego dnia, gdy wchodziłam na Kościelec, miałam w planach Świnicę, jednakże dzięki ludziom, którzy mnie namówili zmieniłam plany. Na szlaku miałam 3 momenty, gdzie pomyślałam, że nie dam rady i schodzę. Udało się i naprawdę polecam. Jak to powiedziała Iva, satysfakcja gwarantowana
No jeszcze jak komuś się nie chce za bardzo pod górę chodzić, to może wjechać kolejka na Kasprowy i przetransportować się stamtąd na Karb łagodną spacerową trasą i już tylko samo podejście na szczyt zostaje
Niezła opcja dla tych, którzy wolą odstać swoje w kolejce do kolejki, żeby potem nią wjechać Chociaż wydaje mi się, że chodzenie, nawet pod górę, jest jednak mniej męczące od stania
A powiedzcie jak jest z zejściem z Kościelca? Mi zejście sprawia zawsze większy problem, niż wejście
Nie moesz pisa nowych tematw Nie moesz odpowiada w tematach Nie moesz zmienia swoich postw Nie moesz usuwa swoich postw Nie moesz gosowa w ankietach Nie moesz zacza plikw na tym forum Moesz ciga zaczniki na tym forum