Wiek: 53 Doczy: 31 Maj 2014 czyli 3975 dni temu Posty: 26 Tematy: 6 Otrzyma 14 piw(a) Skd: Płock
Wysany: 2015-11-08, 18:37
Nie wiem czy można ustalić skalę trudności. Na pierwszy rzut oka trudności są podobne do Tatr wysokich. Jednak wszystkie góry są inne i tu również nie jest tak samo.
Są trochę demotywujące. Wchodzi się długo, z dużym przewyższeniem, np. po piargach (ale nie tylko), po to żeby za chwilę zejść mocno w dół i ponownie przy jeszcze większym przewyższeniu w górę Sporo wchodzenia po skałkach z zabezpieczeniami. Nie ma jednak łańcuchów, a są linki stalowe zabezpieczone izolacją z tworzywa sztucznego - kiepsko się je trzyma. Do tego we wchodzeniu i schodzeniu po skałkach jest jedna duża trudność. Nie są stabilne, tj. odłupują się skały i można porządnie oberwać. Nie ma problemu jeżeli wszyscy uważają na to jak chodzą, ale w praktyce możemy spodziewać się wszystkiego - sam uchylałem się dwa razy przed przelatującymi kamieniami.
Nie ma tłumów turystów. Jeżeli spotyka się tam kogoś na szlaku to jest 50% szansy na to, że są to Polacy Miejscowi chyba nie chodzą po górach. Na szlakach Durmitoru spotkałem Słowaków, Czechów, Serbów i oczywiście Polaków.
Nie moesz pisa nowych tematw Nie moesz odpowiada w tematach Nie moesz zmienia swoich postw Nie moesz usuwa swoich postw Nie moesz gosowa w ankietach Nie moesz zacza plikw na tym forum Moesz ciga zaczniki na tym forum