Ziuta23
Wysłany: 2010-04-12, 13:29 Zapiecek
a może ktoś z Was był w karczmie Zapiecek ?? wybieramy się w ten weekend do Zakopanego, znajomi polecili nam ten lokal na kolację
jakie jest Wasze zdanie na temat tej karczmy ? co warto tam zjeść ??
Ponoc głównym punktem wystroju karczmy jest bielony, góralski piec, przy którym w chłodne dni klienci mogą się ogrzać. Jest także piętro dzięki czemu nie gnieździmy się między stolikami.
a oto dość wyczerpująca wypowiedź stałego bywalca
"Kolejna z restauracji na Krupówkach przeze mnie odwiedzona. Góralski klimat jak najbardziej odczuwany i na pewno lubiany przez turystów folklor.
Menu bogate, przede wszystkim obfitujące w najróżniejsze wariacje na temat regionalnej kuchni, urozmaicone ciekawymi gwarowymi nazwami. I tak spróbowaliśmy: chleba ze smalcem, pieczonego oscypka z żurawiną, grzanek z masłem czosnkowym i oscypkiem, borowików z oscypkiem. Przystawki nas urzekły, szczególnie, że były podane w bardzo przyzwoitym czasie.
Panowie na drugie zażyczyli sobie polędwicę z ziemniakiem pieczonym oraz placek po zbójnicku. Panie skosztowały zup: żurku i rosołu. Polędwica smaczna, chociaż nie przyrządzona idealnie, ziemniak poprawny, chociaż serek czosnkowy z jakim go podano był mało apetyczny. Placek po zbójnicku ogromny, z dużą ilością farszu, podany z sosem pieczarkowym. Mnie urzekł przede wszystkim sam placek, wyjątkowo smaczny. Zupy były ok, chociaż w rosole za dużo makaronu, a żurek zbyt mało kwaśny, ale to szczegóły.
Obsługa konkretna, szybka, umilająca czas rozmową, a jednak nie nachalna, czyli to co lubię.
Ceny umiarkowane. Za obiad dla 4 osób z napojami (także grzańcami) zapłaciliśmy 250 zł. "
Zaproszone osoby: 3
Wiek: 25 Dołączyła: 13 Lut 2010 czyli 740 dni temu Posty: 1124 Tematy: 78 Piwa: 114/143 Skąd: Gdańsk
Wysłany: 2010-04-12, 16:45
Verseau, to jest ta karczma w której byłyśmy tego dnia kiedy Zakopane płynęło z deszczem
jest to niewielka karczma, w której moim zdaniem jest za mało miejsca a za dużo stolików, i tak średnio mi się podoba karczma, która znajduje się w murowanym bloku, średnio ładnie to wygląda, dla mnie karczma do karczma w drewnianym budynku, a nie restauracja zrobiona w miejscu, które pierwotnie pewnie miało być sklepem
o kurczę, faktycznie, że to właśnie ta..ale jakoś nie zwróciłam uwagi na to, że tam jakiś piec góralski :-)no i bez wakacyjnych stolików na zewnątrz, wręcz ich nie rozpoznaje
Nie wiem jak tam na górze, ale rzeczywiście na dole to jak dla mnie za dużo stolików obok siebie, nie czuło się takiej prywatności, a będąc tak blisko siebie to nawet normalnie rozmawiając wydaje się, że jest głośno. Co do jedzonka to mi tam smakowało , menu trochę inne od karczmy po zbóju.
Wiek: 42 Dołączył: 01 Sty 1970 czyli 15394 dni temu Posty: Tematy: 0
Wysłany: 2010-05-29, 20:34
od kilku lat przychodziłem do tej restauracji, obsługiwał nas ten sam niski kelner, liczą się tylko wasze pieniądze - zamówiłem grzane piwo a dostałem wino(bardzo niedobre)
Gorąco nie polecam, zawiodłem się omijajcie z daleka. Byłem stałym klientem a zostałem potraktowany jak zwykły trol !!!!.
Wiek: 24 Dołączyła: 22 Lut 2010 czyli 731 dni temu Posty: 431 Tematy: 8 Piwa: 16/4 Skąd: Murzasichle
Wysłany: 2010-05-31, 00:18
No ja bym tak bardzo nie psioczyła, bo jak poprosiłeś "grzańca" to mógł pomyśleć o winie (w moim mniemaniu to jest grzaniec a nie piwo grzane). Poza tym, wystarczyło grzecznie zwrócić uwagę, że to nie to co miało być.
_________________ Hej tam spod Tater, spod siwych Tater, hej poduchuje holny wiater. Hej poduchuje leci z nowinom... Sichle.pl
Wiek: 29 Dołączyła: 05 Lis 2011 czyli 110 dni temu Posty: 7 Tematy: 0 Otrzymał 2 piw(a) Skąd: Warszawa
Wysłany: 2012-01-16, 20:14
a u mnie wieczór w Zapiecku jest już tradycją za każdym razem gdy jestem w Zakopanem . a co do tego ze jest w bloku to nawet nie zwróciłam uwagi. sam wystrój w środku b. mi odpowiada, jedzenie też b. dobre, zwłaszcza grzaniecccccc! ;))
Wiek: 26 Dołączyła: 06 Lip 2011 czyli 233 dni temu Posty: 58 Tematy: 0 Piwa: 7/3 Skąd: Lubartów
Wysłany: 2012-01-18, 00:09
O taaak! Ja też uwielbiam Zapiecek Pobyt w Zakopanem bez wizyty w Zapiecku prawie się nie liczy Właściwie to spędzam tam większość wieczorów Agniehsko, będziesz może w najbliższym czasie?
Wiek: 27 Dołączył: 25 Cze 2011 czyli 243 dni temu Posty: 215 Tematy: 8 Piwa: 25/26 Skąd: Elbląg
Wysłany: 2012-01-20, 17:34
Zapiecek zawsze gdy próbuję wcisnąć tam moją stopę, wypełniony jest po brzegi więc nie miałem okazji spróbować dań. Chociaż nie, chyba raz mi się udało ale nie pamiętam dokładnie w każdym razie słyszałem same pozytywne opinie na temat jedzenia, ale niekoniecznie na temat obsługi. Co do karczmy "w bloku" to mam podobne odczucia.
Wiek: 29 Dołączyła: 05 Lis 2011 czyli 110 dni temu Posty: 7 Tematy: 0 Otrzymał 2 piw(a) Skąd: Warszawa
Wysłany: 2012-01-20, 23:20
Iga napisał/a:
O taaak! Ja też uwielbiam Zapiecek Pobyt w Zakopanem bez wizyty w Zapiecku prawie się nie liczy Właściwie to spędzam tam większość wieczorów Agniehsko, będziesz może w najbliższym czasie?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum