Zamki w Niedzicy i Czorsztynie jak najbardziej do zwiedzenia podczas pobytu w Zakopanem. Udało nam się to zrobić bo niestety bolące kolano nie do końca pozwoliło wyruszyć na szlak :( Świetnie pochodzić po zameczkach szczególnie podsłuchując przewodnika jakiejś grupy ludzi ;)))
A co do Bieszczad to polecam jak najbardziej - jedyną przeszkodą może być brak busów ;)
ja również z chęcią zwiedziłam bym Wadowice i Oświęcim. Te miejsca mają swój specyficzny klimat. Jak już jest się w ich pobliżu to wydaje mi się, że warto poświęcić trochę czasu i odwiedzić te miejsca.
Furi
ja również z chęcią zwiedziłam bym Wadowice i Oświęcim. Te miejsca mają swój specyficzny klimat. Jak już jest się w ich pobliżu to wydaje mi się, że warto poświęcić trochę czasu i odwiedzić te miejsca.
Ja mam wielka chęć zwiedzić Oświęcim lecz moja przeszkoda jest 3 letni maluszek a wg mnie to nie jest zwiedzanie dla dziecka. Za to Wadowice jak najbardziej
Niecałe dwie godzinki autem i jesteśmy w Nowym Sączu. Tam też jest co zwiedzać, np klasztor, synagoga, sporo kościółow, sam rynek i jego kamieniczki. Dla mnie jeszcze jedna przyjemność to restauracja Mekong, ze wspaniałą kaczką.
kresu78
Wysany: 2016-05-06, 10:22
Ja lubię zagraniczne wojaże. Ostatnio zamarzyła mi się wycieczka do Australii. Ten ciepły kontynent pociąga nie tylko wielbicieli nurkowania czy turystyki samej w sobie, ale i fanów flory i fauny. Mnie bardzo interesuje możliwość zobaczenia zwierząt w ich naturalnym środowisku - kangury, koala, krokodyle! Wiele biur podróży oferuje możliwość wycieczek objazdowych i zobaczenia większości najciekawszych miejsc kraju. Mnie zainteresowała propozycja objazdowych wycieczek NovaGra, bo oferują bardzo fajne ceny :) Nawet po dodaniu biletów, nadal wychodzi mniej kasy niż w większości biur podróży. Jeszcze trochę zbierania kasy i pojadę
neon
Wysany: 2019-05-30, 15:12
Koło Zakopanego jest wiele miejscowości, które oferują atrakcję. Jest w okolicy bardzo dużo basenów termalnych, polecam zobaczyć. A co do Oświęcimia to jest raczej punkt obowiązkowy do zobaczenia dla każdego.
Wysany: 2020-05-07, 12:44 Re: Zakopane..ale i nie tylko
jabol napisa/a:
speedy napisa/a:
No właśnie, Zakopane, Zakopane. Zwiedzamy Zakopane, ale czy tylko ? Czy może robicie wycieczki będąc w Zakopanym gdzieś dalej no dajmy na to np Wadowice.
wg. mnie bez sensu jak już przebiłeś się Zakopianką,
na północ od Zakopanego to najwyżej na targ w Nowym Targu, Przełom Białki, Pieniny
natomiast warto pojechać na południe:
Orawski Zamek
Dolny Kubin
Rużomberok
Liptowski Mikulasz
Dolina Demianowska
Poprad
Levocza
Spiski Zamek
Super, dzięki wielkie! O taką listę mi chodziło. Wiem że odświeżam temat ale naprawdę, szkoda że w biuletynach podróżniczych nie ma takich list jak Twoja :)
Nie moesz pisa nowych tematw Nie moesz odpowiada w tematach Nie moesz zmienia swoich postw Nie moesz usuwa swoich postw Nie moesz gosowa w ankietach Nie moesz zacza plikw na tym forum Nie moesz ciga zacznikw na tym forum