Annett
Dołączyła: 17 Maj 2014 czyli 3235 dni temu Posty: 2 Tematy: 1 Skąd: Polska
Wysłany: 2014-05-17, 10:40 Wyjazd do Zakopanego
Dzie? dobry, mam pewien dylemat, jutro zaczynam urlop i w planach mia?am przyjazd do Zakopanego, lecz pogoda troch? pokrzy?owa?a te plany. Jak my?licie jest sens jecha? na ten tydzie? do Zakopanego czy jednak sobie darowa?? My?la?am jecze nad Karpaczem, ale co? czuj? ?e tam o tej porze to nawet bary, puby zamykaj? o 18:P Pozdrawiam
Wiek: 40 Dołączyła: 13 Maj 2011 czyli 4335 dni temu Posty: 130 Tematy: 15 Otrzymał 2 piw(a) Skąd: K?pno
Wysłany: 2014-05-17, 18:08
Witaj. To zale?y co chcesz robi? w Zakopanem, bo o tym nie piszesz...czy to ma by? rozrywka na Krupówkach czy góry. Je?li chodzi o to pierwsze to jak najbardziej Zakopane jest odpowiednim miejscem tam bary i puby zawsze s? otwarte , a je?li chodzi o góry to raczej nie pochodzisz ale to zale?y te? gdzie by? chcia?a i??. Od poniedzia?ku ma by? coraz cieplej wi?c nic tylko jecha? .
?ycz? udanego urlopu .
malinka72
Wiek: 50 Dołączyła: 05 Mar 2011 czyli 4404 dni temu Posty: 175 Tematy: 2 Skąd: pomorskie
Wysłany: 2014-05-17, 18:51
Zakopane,jak najbardziej jecha?.Zapowiada si? ?adna pogoda
Annett
Dołączyła: 17 Maj 2014 czyli 3235 dni temu Posty: 2 Tematy: 1 Skąd: Polska
Wysłany: 2014-05-18, 10:14
Bylam nastawiona na chodzenie po gorach, ale przy tych warunkach to mozna zapomniec raczej. A moze mozecie podpowiedziec gdzie moznaby sie wybrac w gory przy takich warunkach?
Wiek: 43 Dołączył: 28 Maj 2010 czyli 4685 dni temu Posty: 33 Tematy: 1 Otrzymał 1 piw(a) Skąd: Sdz
Wysłany: 2014-05-21, 06:22
W górach pogoda zmienia si? z dnia na dzie? ja bylem w tamtym roku w Zakopanem w maju by?o ?adnie a dwa lata temu co? ko?o 20 maja i ?nieg pada? z deszczem ale tylko chwile:), teraz to bary raczej tylko w Zakopanem d?ugo po otwierane w Szklarskiej by?em w kwietniu i pa?dzierniku i po 18 to nie by?o gdzie i?? posiedzie?
Skoczek87
Wiek: 37 Dołączył: 14 Maj 2014 czyli 3238 dni temu Posty: 3 Tematy: 0 Skąd: Lubin
Wysłany: 2014-05-21, 14:34
Ja by?em tej zimy i jako? sza?u nie by?o, ludzie troch? przesadzaj?... Mo?e to po prostu nie mój klimat bo wole ciep?e pla?e ale tak czy inaczej jest tam wszystko za bardzo komercyjne... Szkoda gada?...
Wysłany: 2014-05-21, 16:51
Skoczek87 napisał/a:
Ja by?em tej zimy i jako? sza?u nie by?o, ludzie troch? przesadzaj?... Mo?e to po prostu nie mój klimat bo wole ciep?e pla?e ale tak czy inaczej jest tam wszystko za bardzo komercyjne... Szkoda gada?...
Wszystko zale?y od tego, po co si? tam jedzie. Je?li kto? kocha góry, a tu raczej spotkasz takie osoby, to komercja nie przeszkadza, bo jedzie si? w innym celu ni? chodzenie po knajpach czy po Krupówkach. Je?li Tatry nie s? Twoj? pasj?, wolisz le?e? na pla?y, to lepiej da? sobie spokój, bo dla takich osób rzeczywi?cie "sza?u nie ma".
Górska Przysta?
Dołączyła: 14 Maj 2014 czyli 3238 dni temu Posty: 4 Tematy: 0 Otrzymał 1 piw(a) Skąd: Zakopane
Wysłany: 2014-05-25, 15:22
Je?li chodzi o pogod? to najwi?cej s?onecznych dni w Tatrach przypada na wrzesie? i pa?dziernik oraz oczywi?cie najmniej opadów. Jednak?e pogoda jest nieprzewidywalna i coraz cz??ciej odbiega od schematów, wi?c nigdy nie mo?na mie? pewno?ci. Niestety trzeba si? liczy? z tym, ?e w sierpniu na szlakach s? niesamowite t?umy wi?c je?li nie ma takiej konieczno?ci ze wzgl?du na urlop lepiej unika? terminów wakacyjnych i wszelakich majówek, sylwestra itp. Polecam przyjazd w pa?dzierniku lub maju, czerwcu, szczególnie tym którzy nie lubi? t?umów. Wprawdzie na wiosn? w Zakopanem sporo pada ale zwykle s? to opady przelotne. Turystów wówczas nie ma zbyt wielu i mo?na spokojnie pochodzi? po górskich szlakach. Nie ma te? zazwyczaj potrzeby rezerwowania noclegów z du?ym wyprzedzeniem ze wzgl?du na niewielk? liczb? go?ci. Mo?na wi?c na bie??co monitorowa? pogod? i bez problemu zarezerwowa? nocleg z kilkudniowym wyprzedzeniem lub nawet dzie? przed wyjazdem :)
Dołączył: 06 Cze 2017 czyli 2120 dni temu Posty: 2 Tematy: 0 Skąd: Wroc?aw
Wysłany: 2017-06-06, 10:05 Re: Wyjazd do Zakopanego
Annett napisał/a:
Dzie? dobry, mam pewien dylemat, jutro zaczynam urlop i w planach mia?am przyjazd do Zakopanego, lecz pogoda troch? pokrzy?owa?a te plany. Jak my?licie jest sens jecha? na ten tydzie? do Zakopanego czy jednak sobie darowa?? My?la?am jecze nad Karpaczem, ale co? czuj? ?e tam o tej porze to nawet bary, puby zamykaj? o 18:P Pozdrawiam
Karpacz to wcale nie taki z?y pomys? i nie zgodz? si? z tym, ?e wi?kszo?? lokali zamykana jest o 18 :) Mia?em przyjemno?? by? w Karpaczu kilka razy i zawsze ?wietnie si? bawi?em. Je?li jednak kto? woli chodzi? po górach to równie? b?dzie móg? skorzysta? z takiej mo?liwo?ci, bo znajduje si? tam masa szlaków turystycznych o ró?nym stopniu trudno?ci. Jak kto? b?dzie wi?c planowa? wyjazd do Karpacza to polecam zatrzyma? si? w pensjonacie Daglezja, w którym sam te? cz?sto bywa?em. Dobra lokalizacja, ?wietne jedzenie i mi?a obs?uga to najwi?ksze atuty tego miejsca.
Wiek: 54 Dołączyła: 12 Sie 2012 czyli 3878 dni temu Posty: 89 Tematy: 5 Otrzymał 2 piw(a) Skąd: Wroc?aw
Wysłany: 2017-09-03, 21:50
?eee, ale kryptoreklama...
Mam Karpacz rzut beretem i uwa?am, ?e porównywanie Karpacza z Zakopanem jest zupe?nie bez sensu..... zw?aszcza na forum dotycz?cym Zakopanego
Preson99
Wiek: 40 Dołączył: 05 Wrz 2017 czyli 2028 dni temu Posty: 1 Tematy: 0 Skąd: krakow
Wysłany: 2017-09-05, 15:06
A co s?dzicie o wyprawie na rysy we wrze?niu , wybiera? si? czy ju? za krotki dzie? na to
ElStefano
Dołączył: 15 Maj 2016 czyli 2506 dni temu Posty: 21 Tematy: 0 Skąd: Góry
Wysłany: 2017-09-06, 11:43
Preson99 napisał/a:
A co s?dzicie o wyprawie na rysy we wrze?niu , wybiera? si? czy ju? za krotki dzie? na to
To zale?y jakie masz t?po.
W zesz?ym roku wszed?em na rysy w?a?nie we Wrze?niu. Ale to by?o z jednym noclegiem na dziko ;)
tala
Dołączyła: 25 Wrz 2015 czyli 2739 dni temu Posty: 2 Tematy: 0 Skąd: Zakopane
Wysłany: 2017-10-10, 08:51
O to zuch!
kresu78
Wiek: 30 Dołączył: 12 Mar 2015 czyli 2936 dni temu Posty: 9 Tematy: 0 Skąd: Wis?a
Wysłany: 2017-10-16, 11:48
Wrzesie? spoko, ale ju? wtedy na Kasprowym spad? ?nieg. Tak ze trzeba to bra? pod uwag?, ze w Tatrach zima zaczyna si? o wiele szybciej ni? w reszcie kraju przychodzi jesie?...
VGorsky
Dołączyła: 18 Lis 2017 czyli 1954 dni temu Posty: 2 Tematy: 0 Skąd: Zakopane
Wysłany: 2017-11-18, 11:12
W Zakopanem w listopadzie mo?e by? ?nieg, to raczej nie jest pogoda na chodzenie po górach ale jest du?o innych opcji na sp?dzanie czasu na Podhalu :) Rzeczywi?cie najlepszy czas na górskie w?drówki to wrzesie?.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum