pawellwozniak
Dołączył: 22 Lut 2012 czyli 93 dni temu Posty: 3 Tematy: 1 Postawił 2 piw(a) Skąd: Warszawa
Wysłany: 2012-02-22, 11:58 Warunki drogowe na drodze nr 49 przez Jurgów
Witam serdecznie,
Czy ktoś może podzielić się informacją jakie warunki drogowe panują obecnie na drogach wiodących przez przejścia graniczne przez Łysą Polanę oraz na drodze wiodącej przez Jurgów?
Z góry bardzo dziękuję.
pawellwozniak
Dołączył: 22 Lut 2012 czyli 93 dni temu Posty: 3 Tematy: 1 Postawił 2 piw(a) Skąd: Warszawa
Wysłany: 2012-02-23, 08:27
Dziękuję bardzo za informację. Czy tak samo fatalny dojazd jest do obydwu przejść granicznych Łysa Polana - Javorina i Jurgów - Podspady?
rajtopek
Dołączył: 23 Lut 2012 czyli 92 dni temu Posty: 1 Tematy: 0 Otrzymał 1 piw(a) Skąd: Kraków
Wysłany: 2012-02-23, 08:43
Bez przesady Joasiu do przejścia w Jurgowie dojazd jest OK. Droga jest czarna i mokra (może wyschnie bo słońce wczoraj świeciło)
Można podglądnąć ją na kamerkach na stronach dyrekcji drog krajowych:
www gddkia gov pl; po prawej stronie wybrac "Mapa kamer drogowych"; Kraków ; Groń (tam są ostatnie kamery przed granicą)
Przez Łysą polane droga będzie pewnie trochę gorsza (choćby przez to ze jest bardzeij kręta) ale też nie powinno być żadnej tragedii.
Po stronie słowackiej droga jest utrzymywana "na biało" nie sypią solą. Tam na drodze jest warstwa śniegu i lekkie koleiny ale jest posypane żwirem, także jeździ sie calkiem OK. Oczywiście trzeba wolniej niż na asfalcie ale to chyba normalne :)
pawellwozniak
Wysłany: 2012-02-23, 09:44
Dziękuję Ci za bardzo szczegółową informację. Za tydzień wybieram się do Popradu i zastanawiałem się, którym przejściem granicznym przejechać na Słowację i na jakie warunki drogowe mam się przygotować. Utwierdziłeś mnie w przekonaniu, że lepszym wariantem będzie przejście graniczne w Jurgowie.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum