Zarejestruj sie! | Hasło ?

Poprzedni temat «» Następny temat

Tagi tematu: czy, grupie, kims, samotnie

W grupie, z kimś czy samotnie ?
Autor Wiadomość
dirtydancer 

czyli 77 dni temu
Tematy: 0
Wysłany: 2012-03-09, 12:27   

Ja raczej samotnie w gory nie jezdze. Ale to wynika z tego ze w moim otoczeniu jest kilka osob ktore maja podobne zainteresowania i zawsze znajdzie sie ktos chetny na wyjazd.
Postaw piwo autorowi tego posta

amroz 

czyli 289 dni temu
Tematy: 5
Otrzymał 3 piw(a)
Wysłany: 2012-03-10, 20:05   

Przekonałem się żę wędrówki w większym gronie denerwują mnie i niepotrzebnie stresują. Czym więcej ludzi tym więcej problemów. A to ktoś chce kupę, ktoś siku, ktoś za chwilę chce zjeść, inny musi odpocząć a jeszcze ktoś znów napić się. Po jakimś czasie okazuje się że już trzy godziny "idziemy" a jesteśmy nadal na początku. Kiedyś po godzinie męczarni odłączyłem się od takiej kilkuosobowej grupy, zaszedłem do schroniska 4 godziny przed nimi idąc spokojnie, często zatrzymując się na zdjęcia i wcale nie przemęczając się. To chyba był przełom w moim życiu bo od tej pory nie skusiłem się już nigdy na tego typu grupowe wyjścia i chodzę najczęściej sam.
Wyjście samotne ma dużo plusów ale chyba najlepiej jest mi iść w dwie lub max trzy osoby o podobnych chęciach i kondycji co ja. I bezpieczniej i jest z kim pogadać. Niestety co raz ciężej jest mi kogoś znaleść, takie czasy że ludzie wolą wygody tryb życia a nie wspinanie się po górach. Nawet Ci z którymi łaziłem kiedyś odpadli wybierając wygodniejsze zajęcia, np. siedzenie przed telewizorem.
To prawda że idąc samotnie jesteśmy bardziej otwarci na innych turystów, często kogoś spotykam i okazuje się że możemy gadać i gadać bo mamy tyle wspólnych tematów, jak byśmy znali się od lat. Często w schroniskach spotykałem obcokrajowców i nawet nie znając za dobrze języków obcych "rozmawialiśmy" aż nas ręce bolały :-D Takie to już te góry, mają magię która łączy wszystkich swoich miłośników :-)

Odpowiedz do tematu