Ja tez preferuję wędrówki po górach w małej grupie max. 4 osoby. Duże grupy były na wycieczkach szkolnych i nie było to zbyt bezpieczne bo zawsze ktoś się zgubił albo mu się coś stało
gosia.ktosia
Doczya: 26 Gru 2014 czyli 3556 dni temu
Ja co prawda, nie miałam wielu okazji żeby wędrować po górach, ale po tych kilu razach, jak to się mówi, złapałam bakcyla na takie wyprawy :) Byłam raz w większej grupie oraz kilka razy w mniejszej i zdecydowanie lepiej gdy jest to mniejsze grono.
Ja zdecydowanie preferuję małe grupki, w zasadzie raczej pary. Ostatnio, gdy byłam w grupie czteroosobowej - było znacznie mniej fajnie: zbyt wiele pomysłów, zdań, uzgodnień, kompromisów... etc.
Najchętniej to chyba bym chodziła sama, ale trochę się boję... No i mąż niespecjalnie się zgadza ) Uważa, że sama to mogę sobie po dolinkach pochodzić, albo do MOka.... Zobaczymy.
Podróżnik22
Doczya: 16 Lut 2016 czyli 3138 dni temu
Wysany: 2016-05-17, 12:18
Wydaje mi się, że pary to najsensowniejsze rozwiązania. W przypadku gdybyś miała jakiś wypadek masz kogoś do pomocy i poinformowania odpowiednich służb. Oczywiście mam nadzieje, że nie będzie ci potrzebne korzystanie z niczyjej pomocy ;)
Jak jadę w góry to zawsze jest ze mną choć jedna osoba. Zawsze można na chwilę usiąść otworzyć piwko i w zadumie i błogiej ciszy wymienić się wzniosłymi przemyśleniami ;)
trans89
Wysany: 2016-07-10, 10:36
Uważam, że nie ma co samemu wychodzić w góry. Nigdy nie wiadomo co się może stać, więc warto mieć kogoś obok. Dla własnego bezpieczeństwa. Osobiście wybieram się w wyprawy przynajmniej w grupie min. 4 osób.
U mnie to zależy od dnia i nastawienia. Częściej jednak wybieram się sama co jest sporym plusem pod tym względem, ze nikt mi ni marudzi, nie kłócimy się o wybór szlaku itp. Jednak co jakiś czas robimy sobie takie zbiorowe wyjście na jakiś szlak.
Nie moesz pisa nowych tematw Nie moesz odpowiada w tematach Nie moesz zmienia swoich postw Nie moesz usuwa swoich postw Nie moesz gosowa w ankietach Nie moesz zacza plikw na tym forum Moesz ciga zaczniki na tym forum