Wysany: 2011-05-28, 20:11 Słowacja gdzie mieszkać .
Po naszej stronie Tatr szlaków do przejścia zostało może na 3-4 dni to zaczynam się interesować Słowacką stroną . Gdzie należy mieszkać żeby mieć dobry start w Tatry Wysokie ? Jakie są ceny noclegów ?
Wysany: 2011-05-29, 09:30 Re: Słowacja gdzie mieszkać .
PIWO napisa/a:
Po naszej stronie Tatr szlaków do przejścia zostało może na 3-4 dni to zaczynam się interesować Słowacką stroną . Gdzie należy mieszkać żeby mieć dobry start w Tatry Wysokie ? Jakie są ceny noclegów ?
polecam noclegi w schroniskach ceny między 13 a 60 euro
Chata pod Rysmi , Chata pri Popradskom plese, Chata pri Zelenom plese, Sliezsky dom, Téryho chata , Zbojnícka chata
albo prywatne kwatery w każdej z miejscowości przy trasie elektriczki
Lestaf
Już jak wysiądziesz z PKSu zaczepi Cię kilkoro słowackich cyganów i zaproponują Ci nocleg. Śmiało możesz zaryzykować, ja spałem u nich dwa razy, w prywatnym domu w miasteczku Nova Lesna ze trzy przystanki elektryczką od Popradu.
Lestaf
Słowacja to ogólnie jeden wielki skansen, w Smokowcu jest pomnik "wyzwolicielskiej" Armii Czerwonej, w Popradzie takich pomników jest kilka, po ulicach jeżdżą samochody jakich na oczy nie widziałem, takie jak choćby ten ze zdjęcia, a to wszystko miesza się z nowoczesnością. Ciekawy kraj :)
Nie wiem za bardzo gdzie zadać pytanie wiec pytam tutaj. Zna ktoś może jakieś tanie noclegi w Popradzie lub okolicy.?
ostatnio nocowalem bardzo tanio w dzielnicy Popradu - Velka
to jest dokladnie po drugiej stronie dworca kolejowego
schodzisz z peronu elektriczki nie w strone miasta tylko w strone Tatr
tam jest ogromna ilosc domkow jednorodzinnych
i praktycznie w co 2 maja pokoje do wynajecia
To ja też zadam pytanie . Czy ktoś z forumowiczów ma dobry namiar na nocleg w okolicach Smokowców?? Dobry, czyli: bezpieczny, z dostępem do kuchni dla gości i w przystępnej cenie.
[ Dodano: 2012-03-24, 10:19 ]
Witam jeszcze raz i powtórzę zapytanie jeszcze raz. Czy ktoś z forumowiczów mieszkał w okolicach Smokowców i ma coś do polecenia. Zależy mi na tej okolicy, gdyż wydaje mi się, że to najlepszy punkt wypadowy w Tatry Wysokie, bez konieczności dojazdu elektriczką. pozdrawiam
Posty: 191 Tematy: 8 Otrzyma 19 piw(a) Skd: Kezmarok/Kiezmark SK
Wysany: 2012-06-22, 15:53
Polecam apartmanik we Welkim Slawkove blizko Tatr 7 km do Smokowca i niedzleko Popradu. Wielki Slawkow tez dostepny "elektriczkow". Wiecej info na http://chris.spanie.pl/zakladka/opis#a
[ Dodano: 2012-10-14, 11:22 ]
Witam serdecznie po dość długiej przerwie i od razu zapytuję . Czy ktoś z forumowiczów był/mieszkał w Chacie Zamkowskiego?? Ciekawy jestem, czy można tam sobie gotować samemu i czy jest dostęp do lodówki??? Mam nadzieję, że Ktoś z Was tam mieszkał i się orientuje Pozdrawiam
Nie moesz pisa nowych tematw Nie moesz odpowiada w tematach Nie moesz zmienia swoich postw Nie moesz usuwa swoich postw Nie moesz gosowa w ankietach Nie moesz zacza plikw na tym forum Moesz ciga zaczniki na tym forum