Jedną z ciekawszych karczm na Krupówkach jest Karczma Bacówka, w której jedzenie jest średniej jakości, ale za to ceny są kosmiczne. Będąc 2 lata temu w Zakopanem poszłam z koleżanką na śniadanie do Bacówki, za jajecznicę, kawę, sok i oscypka z grilla (x2 osoby) zapłaciłam prawie 80 złotych! Fakt, że nie sprawdzałam w menu wcześniej cen, bo byłam przekonana że są podobne jak w innych miejscach (np. w Karczmie po Zbóju jajecznica pyszna - 10 zł, kawa biała 5.50, sok 4 zł bodajże i oscypek z grilla 10 zł), 80 zł za 2 osoby w Bacówce a a niecałe 60 zł w Karczmie po Zbóju to jest spora różnica, rachunek był niespodzianką. Nie polecam więc tej karczmy jeśli chodzi o ceny. A jeśli chodzi o jakość jedzenia to w skali od 1 do 10 dałabym Bacówce 6.
wystrój owszem, bardzo ciekawy i przyjemny, ale ceny moim zdaniem grubo przesadzone, chyba że chce się płacić po 100 zł za obiad dla jednej osoby to owszem, polecam
Edward Teach
Za taką jajecznicę, pewnie można by cały kurnik kupić.
Mnie to zawsze dziwi, że takie, zwykłe, najzwyklejsze domowe dania, w knajpach osiągają astronomiczne ceny.
O ile można powiedzieć, że 10 zł, to cena "astronomiczna".
A, no i zdjęcie całkiem ładne.
baga
Tak zgadzam się z wami ceny astronomiczne,ja tez tam jadłam jakość też nie za bardzo ja w sali 1-10 dała bym 4punkty tym bardzie ze słyszałam od ludzi którzy tam pracowali na kuchni nie zbyt fajne opinie .
szczeniak
Wysany: 2010-07-07, 19:41
Bywam w Zakopanym co rok i zazwyczaj rachunki za 2 osoby to ok 100zł. Niestety jest strasznie drogo:/ od pewnego czasu zacząłem jeść w Nowym Targu bo wcale nie daleko a jedzenie o niebo lepsze i tańsze
jack71
Szczeniak,to gdzie Ty jesz???!!!!!!!!!!Na Krupówkach nie powinno się jeść!!!!!!!!!!!!!!!!Jeszcze raz polecam ADAMO,tam za 2 osoby zapłacisz 50 zł i najesz się do syta.A przede wszystkim ,tam jest świeże papu!!!!!!!!!!!!!!
Szczeniak,to gdzie Ty jesz???!!!!!!!!!!Na Krupówkach nie powinno się jeść!!!!!!!!!!!!!!!!Jeszcze raz polecam ADAMO,tam za 2 osoby zapłacisz 50 zł i najesz się do syta.A przede wszystkim ,tam jest świeże papu!!!!!!!!!!!!!!
nie krzycz :) Ale rację masz,trzeba znaleźć tanią knajpę o nie koniecznie na samych Krupówkach :)
Wysany: 2010-07-26, 11:06 Re: Bacówka na Krupówkach
[quote="XYZ"]Jedną z ciekawszych karczm na Krupówkach jest Karczma Bacówka, w której jedzenie jest średniej jakości, ale za to ceny są kosmiczne. Będąc 2 lata temu w Zakopanem poszłam z koleżanką na śniadanie do Bacówki, za jajecznicę, kawę, sok i oscypka z grilla (x2 osoby) zapłaciłam prawie 80 złotych! Fakt, że nie sprawdzałam w menu wcześniej cen, bo byłam przekonana że są podobne jak w innych miejscach (np. w Karczmie po Zbóju jajecznica pyszna - 10 zł, kawa biała 5.50, sok 4 zł bodajże i oscypek z grilla 10 zł),
80 zł za 2 osoby w Bacówce a a niecałe 60 zł w Karczmie po Zbóju to jest spora różnica, rachunek był niespodzianką.
A jakie jest Wasze zdanie?
XYZ,60 zł za śniadanie???!!!!No daj spokój,chyba bym tego nie przełknął.;)
kolaszek
Nie moesz pisa nowych tematw Nie moesz odpowiada w tematach Nie moesz zmienia swoich postw Nie moesz usuwa swoich postw Nie moesz gosowa w ankietach Nie moesz zacza plikw na tym forum Moesz ciga zaczniki na tym forum