Wiek: 38 Dołączyła: 03 Sie 2010 czyli 4397 dni temu Posty: 674 Tematy: 8 Otrzymał 17 piw(a) Skąd: Pozna?
Wysłany: 2011-02-03, 19:35
Oj koniecznie dla mnie to jedna z najpi?kniejszych dolin (cho? oczywi?cie wszystkie s? pi?kne )
Na razie widzia?am j? z Zawratu, ?wistówki i Szpilgasa, no przesz?am te? "tradycyjny" szlak - ko?o Siklawy i innym razem wesz?am czarnym szlakiem omijaj?cym wodospad. A to jeszcze nie wszystkie mo?liwo?ci.
Tak?e jak wida? - dróg jest wiele i ka?da przepi?kna
koompel2
Wiek: 42 Dołączył: 26 Sty 2011 czyli 4220 dni temu Posty: 5 Tematy: 0 Skąd: Police
Wysłany: 2011-02-05, 14:52
A czy teraz jest mo?liwo?? doj?cia do doliny dla przeci?tnego turysty i ewentualnie z doliny do Morskiego Oka?To dla mnie wa?ne,nigdy nie by?em a zamierzam tam zabra? ?on? ju? za tydzie?.Jak teraz wygl?da czy wszystkie stawy s? zamarzni?te o tej porze roku?Jak w tej chwili wygl?da Morskie Oko?Mo?e kto? ma aktualn? fotk?,z ch?ci? si? czego? dowiem,zobacz?.Za wszelk? pomoc z góry dzi?kuj?.Mo?e dla niektórych te pytania b?d? ?mieszne ale jestem z ca?kiem innego rejonu Polski i nie mam zielonego poj?cia o górach.
Wiek: 38 Dołączyła: 03 Sie 2010 czyli 4397 dni temu Posty: 674 Tematy: 8 Otrzymał 17 piw(a) Skąd: Pozna?
Wysłany: 2011-02-05, 15:18
Szlaki na pewno teraz s? pe?ne ?niegu i je?li nie masz do?wiadczenia w zimowym chodzeniu po górach to polecam wybór jedynie Morskiej Oka - widoki te? s? przepi?kne, a wychodzenie w wy?sze partie gór mo?e by? niebezpieczne. Stawy na pewno b?d? zamarzni?te - Morskiej Oko jest zamarzni?te nawet w na pocz?tku maja (nie ca?kowicie, ale w du?e mierze - wi?c teraz panuje tam ca?kiem zimowa sceneria
Nie przejmuj si? i nie bój si? pyta? - lepiej dowiedzie? si? zawczasu, ni? nara?a? si? na niebezpiecze?stwo
koompel2
Wiek: 42 Dołączył: 26 Sty 2011 czyli 4220 dni temu Posty: 5 Tematy: 0 Skąd: Police
Wysłany: 2011-02-06, 17:20
Dzi?ki serdeczne teraz wiem na czym stoj? :) ,no có? b?dzie pretekst ?eby wraca? do Zakopanego w okresie letnim.Jak tak popatrz? na fotki na forum to o ka?dej porze roku jest pi?knie.Jeszcze tydzie?, ju? nie mog? si? doczeka?.
koompel2
Wysłany: 2011-02-07, 08:44
Nie no foty na stów? b?d? jak tylko wrócimy,czyli gdzie? oko?o 25 lutego.My?l?,czy nie zabra? ze sob? kamery tylko czy nie b?dzie mi przeszkadza?a na szlaku hmmm... pomy?limy co? nad filmikiem.
Wiek: 53 Dołączył: 27 Sty 2011 czyli 4219 dni temu Posty: 573 Tematy: 6 Otrzymał 15 piw(a) Skąd: ?ód?
Wysłany: 2011-02-07, 18:38
o tej porze roku szlaki s? bardzo zdradliwe, cz?sto pod ?niegiem jest gruba warstwa lodu. bez raków mo?na zapomnie? o ryzykowniejszych szlakach. sam widzia?em jak na prostej drodze (doj?cie do g?sienicowej) facet glebn?? i mia? niesamowitego farta ?e kolano na które upad? trafi?o mi?dzy wystaj?ce kamienie. jakby trafi? w kamie? nie wiem czy z kolana by mu co? zosta?o.
no i w warunkach zimowych góry "rosn?" jak jest na znakach 1 godzina to w rzeczywisto?ci b?dzie 1,5 a nawet dwie.
Wiek: 53 Dołączył: 27 Sty 2011 czyli 4219 dni temu Posty: 573 Tematy: 6 Otrzymał 15 piw(a) Skąd: ?ód?
Wysłany: 2011-02-10, 17:44
skróty wynikaj? z ogólnego po?piechu i skracania pisania mówienia i wszystkieg co si? da :) Parys co? powinien o tym wiedzie? bo w ko?cu hamerykanie s? w tym "miszczami"
Je?li pójdziesz zielonym to nie ominiesz i na pewno zobaczysz siklaw?. Wcze?niej odbija w lewo czarny szlak do schroniska i je?li tym pójdziesz to nie zobaczysz wodospadu.
magducha
Dołączyła: 23 Sie 2011 czyli 4012 dni temu Posty: 7 Tematy: 0 Skąd: Gda?sk
Wysłany: 2011-08-23, 20:26
to któr? tras? polecacie, ?eby zd??y? j? zrobi? w ci?gu dnia i wróci? na noc do centrum?
Wysłany: 2011-08-23, 20:36
wstajesz 5 rano o 6 jeste? w palenicy bia?cza?skiej i naprzód do wodogrzmotów potem w prawo na zielony dolin? roztoki ko?o wielkiej siklawy do schroniska. tam wzmocnienie i chwila oddechu i ?ó?tym przez szpiglasow? prze??cz oczywi?cie nie zapominaj?c o wierchu. schodzisz do morskiego oka i teraz ju? tylko 8 km do palenicy asfaltóweczk?. bez gonienia o 18 wsiadasz w busa albo w auto
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum