Białka Tatrzańska to szczerze mówiąc mój ulubiony kompleks narciarski.
Dość rzadko jeżdżę na nartach (i na desce), dlatego Kotelnica jest idealna dla mnie.
Krzesło 6-osobowe bardzo szybko wyjeżdża w górę, więc mimo zwykle ogrooomnych kolejek- wszystko szybko i sprawnie idzie:)
Knajpki bardzo miłe, zawsze jest gdzie zaparkować.
Uwielbiam tam jeździć wieczorami w tygodniu po pracy, kiedy jest już mniej ludzi- wyskakuję z Krakowa na 4 godzinki i szaleję na stoku:)
Jednak zauważyłam, że chyba tylko ja jestem zakochana w tej Białce;/
niestety nie miałam okazji być w Białce Tatrzańskiej, bo np. nie wiem jak wygląda połączenie z Zakopanem, tj czy jeżdżą busy czy pks czy co, a to dla mnie ważne bo nie przyjeżdżam do Zakopanego samochodem.
Piotrek
Wysany: 2010-03-27, 00:49
Białka Tatrzańska mi się kojarzy tak sentymentalnie, gdy w góry jeździłem jeszcze z rodzicami a nie swoją żoną i dzieckiem . Bardzo mi się tam zawsze podobało, ale już daaawno nie byłem, trzeba byłoby się tam znowu wybrać
Białka bardzo się zmieniła w ostatnich latach. Stacja narciarska bardzo nowoczesna, większość wyciągów zintegrowana, można jeździć prawie wszędzie na jeden karnet. W pobliżu też powstały inne stacje narciarskie. Doskonały Jurgów oraz piękny wyciąg w Czarnej Górze.
niestety nie miałam okazji być w Białce Tatrzańskiej, bo np. nie wiem jak wygląda połączenie z Zakopanem, tj czy jeżdżą busy czy pks czy co, a to dla mnie ważne bo nie przyjeżdżam do Zakopanego samochodem.
W zasadzie to jeżdżą bardzo o często,polecam busy bo jest szybciej i zdecydowanie częstsze kursy niż w przypadku autobusów. To jeden z lepszych stoków dla narciarzy,potwierdzam bo sam byłem
Grzesiek42
Udasło mi się spędzić 30-31 i 01 na stoku w Białce-Kotelnica.Pogoda super dopisała,słońce,śnieg zdecydowanie sztuczny,pokrywa jak podawali ok 1m.
Najlepsze warunki mieliśmy rano po sylwestrze(01) .Do godziny ok 11 praktycznie zero kolejek.Mam nadzieje że jeszcze uda mi się jeszcze w tym roku tam zawitać na kilka dni.
Dżarot
Wysany: 2013-06-20, 11:58
Start.Zakopane napisa/a:
W zasadzie to jeżdżą bardzo o często,polecam busy bo jest szybciej i zdecydowanie częstsze kursy niż w przypadku autobusów. To jeden z lepszych stoków dla narciarzy,potwierdzam bo sam byłem
Nie moesz pisa nowych tematw Nie moesz odpowiada w tematach Nie moesz zmienia swoich postw Nie moesz usuwa swoich postw Nie moesz gosowa w ankietach Nie moesz zacza plikw na tym forum Moesz ciga zaczniki na tym forum