Mam taką propozycję do forumowiczów.
W zeszłym roku rozpadły mi się moje wspaniałe wysłużone trapery i muszę sobie kupić coś nowego. Jako, że szukam, szukam i po pierwsze sama już nie wiem- za kostkę, przed kostkę?(wcześniej miałam te pierwsze i było super) a po drugie-ceny mnie dołują... Rozumiem że płacę za jakość itp, ale trudno wysupłać mi od 200zł wzwyż...
Więc: proponuję zrobić "giełdę" butów, niech każdy poleci takie jakie ma, jakie chciałby mieć, jakie ma kolega i są super...
Opis musiałby zawierać: Firmę-nazwę modelu, cenę, krótki opis tego co dany bucik ma, czym się szczyci, ewentualnie własną recenzję...
Dobry pomysł? Myślę że tak, bo wiele osób z tych co jadą pierwszy raz w góry nie ma pojęcia o dobrych, górskich butach.
Pozdrawiam.
kolaszek
Ja kupiłam 3 dni temu nowe buty w góry. Kosztowały mnie 149zł, mam nadzieję że są coś warte. Firma to Lee Caff, model TR, chyba to ich jedyne traperki jakie mają. http://www.leecaff.pl/ Tutaj linka daję jakby co. Na razie-wygodne, jak spiszą się na trasach to Wam napiszę na koniec września.
szpila
Hmm, chodzi o coś takiego? http://www.kochamruch.pl/Raki_CT_Jannu-1303.html Bo ja się nie orientuję- na razie raki mi nie potrzebne. Jeśli o te chodzi, to myślę że pasowałyby, bo dlaczego by nie?
szpila
Postanowiłam rozchodzić trochę moje buty przed wyjazdem, dlatego wczoraj na spacer z psem je założyłam. No i zaskoczenie- buty mnie obtarły. Nie mocno- bo nie do krwi, ale jednak. Czułam delikatne obcieranie idąc asfaltem czy poboczem, ale to normalne przy nowych butach. Natomiast mocne obcieranie i pęcherzyki powstały gdy weszłam z psem do lasu. Nie wiem czy to dlatego że noga się zapociła czy jest inny powód. W każdym razie się zasmuciłam. Jakie macie sposoby na nowe buty?
mocne obcieranie i pęcherzyki powstały gdy weszłam z psem do lasu.
Według mnie te buty nadają się do wymiany. Ewentualnie do szewca niech wsadzi na kopyto i znajdzie i usunie to co obciera. Można spróbować wypchać buty szmatami nasączonymi denaturatem na 2 lub 3 doby. Wiem, bo doświadczyłem niejednokrotnie. jak ważne jest dobre obuwie szczególnie w wielodniowych rajdach czy pielgrzymkach.
Nie moesz pisa nowych tematw Nie moesz odpowiada w tematach Nie moesz zmienia swoich postw Nie moesz usuwa swoich postw Nie moesz gosowa w ankietach Nie moesz zacza plikw na tym forum Moesz ciga zaczniki na tym forum