Wysany: 2010-02-22, 15:51 Gdzie można kupić dobre oscypki?
Tak jak w temacie - jeśli znacie jakieś sprawdzone miejsca, gdzie można kupić dobre oscypki (bacówki czy inne miejsca) to poproszę o namiary :) już nie raz nacięłam się kupując serki pomalowane czymś dziwnym, co po 2 dniach w lodówce zaczynało odpadać i przypominać galaretę
matt3991
W okresie letnim bacówka przy ul. Aleje Przewodników Tatrzańskich (w połowie drogi do Kuźnic, na przeciwko Polany Kuźnickiej i charakterystycznego kamiennego pomnika)
Ja polecam Rusinową Polanę, niestety tam z roku na rok coraz droższe oscypki, ale za to jakość wysoka. Jeśli ktoś chciałby zobaczyć owce, to w lecie można spotkać bacę ze stadem :)
ja polecam bacówkę przy Drodze pod Reglami, właśnie mi się przypomniało że przecież tam można kupić dobre, ale drogie oscypki i najlepiej sobie je wcześniej zamówić bo okazuje się na miejscu że np. 30 sztuk jest zamówionych
Ja polecam Rusinową Polanę, niestety tam z roku na rok coraz droższe oscypki, ale za to jakość wysoka. Jeśli ktoś chciałby zobaczyć owce, to w lecie można spotkać bacę ze stadem :)
Również ją polecam. Najlepsze są na ciepło... Mniam. Do tego jeszcze Bryndza i mogę tam wydać z 15 zł na raz...
Ostatnio, w telewizji, nie wiem, Polsat czy TVN, zresztą bez znaczenia, mówili coś o podrabianych oscypkach...
Znaczy, że część górali robi jakiś shit, z tanich składników, i w ogóle bez zważania na tradycyjne receptury, i wciska to turystom jako oscypki, i po cenach oscypków.
Ktoś coś wie o tym?
Dorotea
Zaproszone osoby: 28
Ostatnio, w telewizji, nie wiem, Polsat czy TVN, zresztą bez znaczenia, mówili coś o podrabianych oscypkach...
Znaczy, że część górali robi jakiś shit, z tanich składników, i w ogóle bez zważania na tradycyjne receptury, i wciska to turystom jako oscypki, i po cenach oscypków.
Ktoś coś wie o tym?
To prawda,ja niestety natknełam sie na nie zanim sie dowiedziałam się o tych podrabianych i sama takiego dostałam:/ Nie polecam kupowania ich w zagłębiu serowym- nie da sie tego jeść a kolo oscypka to nawet nie leżało i do tego strasznie suche;/blee
Piotrek
Wysany: 2010-04-20, 14:43
No niestety na wszystkim oszukują...ktoś ( niestety nie pamiętam już kto) pisał na tym forum jak rozpoznać dobrego oscypka, polecam lekturę
W bacówkach dbają o jakość i tym samym renomę, ale ceny niestety o wiele wyższe.
Ja hurtowe zakupy w drodze powrotnej (zwykle ok 20 kg) robię na targowisku pod Gubałówką, mają tam bardzo świeży towar, a przy większych ilościach można się potargować i zawsze jakiś "malućki gratisik panocku" miłe panie dorzucą
Nie moesz pisa nowych tematw Nie moesz odpowiada w tematach Nie moesz zmienia swoich postw Nie moesz usuwa swoich postw Nie moesz gosowa w ankietach Nie moesz zacza plikw na tym forum Moesz ciga zaczniki na tym forum