Zarejestruj sie! | Hasło ?

Poprzedni temat «» Następny temat

Tagi tematu: dla, koscielisko, pomoc, psow.

Ko?cielisko - Pomoc dla psów.
Autor Wiadomość
dizzaczek 

czyli 3564 dni temu

Tematy: 1
Wysłany: 2013-08-28, 12:47   Ko?cielisko - Pomoc dla psów.

Witam. To mój pierwszy post na tym forum i mo?liwe, ?e komu? si? on nie spodoba, ale chc? poruszy? temat bardzo dla mnie wa?ny.

Wczoraj spaceruj?c po Ko?cielisku odwiedzili?my pewne ranczo. Chcieli?my popatrze? jak dziewczynka uczy si? jazdy na kucu i na samym wej?ciu/wje?dzie doznali?my szoku. Du?e skoml?ce psy w ma?ej, mokrej klatce z podkulonymi, trz?s?cymi si? ?apami, przemoczonymi tak pewnie od XXX dni. Na ca?ej powierzchni klatki by?a ka?u?a, bo pewnie i tam te biedne zwierzaki si? za?atwiaj?. Paskudny zapach, jakby od rozk?adaj?cego si? mi?sa. Ludzie! Miejcie troch? serca. Wczoraj by?o strasznie zimno, wia? wiatr.
Bierzecie pod opiek? zwierz?ta to zapewnijcie im godne warunki: cho? troch? wi?ksz? powierzchni? "wybiegu" (je?li mo?na to tak w ogóle nazwa?) i to, ?eby mia?y sucho szczególnie w takie dni jak wczoraj.

Je?li czyta to kto?, kto mo?e jako? wp?yn?? na los i ?ycie tych zwierzaków bardzo prosz? o interwencj?.

Dzi?kuj?.
Postaw piwo autorowi tego posta

?pi?cyRycerz 

czyli 3759 dni temu

Tematy: 2
Otrzymał 3 piw(a)
Wysłany: 2013-08-28, 21:52   

Dobrze, ?e o tym publicznie piszesz, ale nie oczekuj ?e kto? bez dowodów b?dzie odwala? za Ciebie co?, co Ty mog?a? zrobi? b?d?c na miejscu:
zdj?cia by mie? dowód na Twoje s?owa
wykona? telefon na policj?/stra? ochrony zwierz?t i zg?osi? od razu sytuacj?
napisa? mail/zadzwoni? do TTOnZ i zg?osi? spraw? maj?c zdj?cia

na s?owo nikt nie uwierzy i nikt nic nie zrobi

gdy widzi si? takie rzeczy to podejmuje si? konkretne dzia?ania, a nie wpisuje si? post na forum internetowym

dizzaczek 

czyli 3564 dni temu

Tematy: 1
Wysłany: 2013-08-29, 08:45   

Skoro pochodzisz z gór to chyba dobrze wiesz jaka jest rozmowa z wi?kszo?ci? górali. Fakt, powinnam ja interweniowa?, ale poruszam temat bo w?a?nie przedwczoraj wraca?am do domu a mo?e kto? akurat tam b?dzie i zobaczy na w?asne oczy.

Pozdrawiam.

kasiaw90 

czyli 3556 dni temu

Tematy: 0
Wysłany: 2013-09-05, 13:41   

Zgadzam si? ze ?pi?cym rycerzem, ?e w takich sytuacjach najlepiej dokumentowa? zdarzenie. W dobie smart phonów nie jest to wi?kszym problemem. Nie mo?na czeka? a? kto? inny zareaguje za Ciebie...

Apartamenty 

czyli 3649 dni temu

Wysłany: 2013-09-05, 17:34   

To prawda,nie mo?na pozosta? biernym w takiej sytuacji i najlepiej od razu dokumentowa? takie zdarzenia aby potem móc szybciej zareagowa? i zg?asza? do odpowiednich organów. A? sam jestem ciekawy jak to si? zako?czy?o.

Crazy 

czyli 3354 dni temu

Wysłany: 2014-03-26, 13:26   

Ja ostatnio widzia?am Yorka przypi?tego ?a?cucha na zewn?trz, kiedy by?a temperatura -10 stopni...

Odpowiedz do tematu