a dlaczego nie..?
czyzby nieciekawe miejsce..?
a że wytrwało tyle lat w tak niegościnnym przygranicznym terenie..? podziw wzbudza upartośc budowniczych, i tych co tu mieszkali.
nizej kilka zdjęc z Czerwonego Klasztoru....
nie warto..?
magda123
ja jestem raczej prostym człowieczkiem i mnie takie rzeczy nudzą.
Owszem, Kościół Mariacki np. wzbudza podziw.
Jak dla mnie coś musi być naprawdę piękne. A takich Czerwonych Klasztorów to widzialam setki;/ <ziew>
czerwony klasztor to jest ta budowla którą widać z szczytu Trzech Koron?? bo byłem tam na wycieczce i coś mi sie kojarzy tylko nie pamiętam gdzie to dokłądnie byłem :P
ja wczoraj wróciłem ze Szczawnicy oczywiście czerwony klasztor i trzy korony obowiązkowe polecam jechac rowerem ze szczawnicy przez przełom dunajca do klasztoru a potem kładkę do sromowców warto !!!
tak to ten budynek ktory widac z trzech koron, no rowerem fajna wycieczka ale meczaca bo troche trzeba się nakorbowac a gorąc jak... no i trzeba miec rower sprawny a moj..
w Szczawnicy są wyporzyczalnie rowerów tylko najlepiej wybrać sie z rana przy otwarciu żeby wybrać sobie najlepszy rower ja ostatnio przyszedłem za późno i miałem taki że hamulec tarł mi o tylne koło i w dodatku ten upał zmęczyłem się potwornie a następnego dnia tą trasę pokonałem na tratwie spływając w ramach relaksu ;))
z okolic Czerwonego Klasztoru mamy najlepszy widok na Trzy Korony a przechodząc przez kładkę do Polski mamy ze Sromowców jeden ze szlaków aby wejść na tę słynna górę ;)
Mieszkałam w Krościenku n/Dunajcem ( polecam jesli ktoś lubi cisze i spokój). Do szlaku na 3 Korony miałam b.blisko. Po osiągnięciu celu zeszłam do Sromowiec Niżnych a potem przeszłam kładką do Czerwonego Klasztoru. potem jakieś 12 km spacerkiem Przełomem Dunajca - przepiękna trasa, świetna droga rowerowa. Szlak kończy się w Szczwnicy ( polecam nocleg jeśli wolicie miejsce bardziej ruchliwe). Do Krościenka zostało mi bagatela 6 km. Obiadek zjadłam w Sromowcach ( zaraz przy wyjściu z wąwozu jest wspaniała restauracja), piwko wypiłam na Słowacji. Wspaniała całodzienna wycieczka.
Nie moesz pisa nowych tematw Nie moesz odpowiada w tematach Nie moesz zmienia swoich postw Nie moesz usuwa swoich postw Nie moesz gosowa w ankietach Nie moesz zacza plikw na tym forum Moesz ciga zaczniki na tym forum