Byłem z wycieczką kilkunastoosobową w sobotni dzień. Przyjechaliśmy bardzo wcześnie - bo o 8 rano.
W związku z tym było cicho i spokojnie - brak innych turystów.
Zaskoczony byłem jej szerokością u podstawy.... wcale nie wygląda na to iz jesteśmy w Tatrach... za to wzrok mógł spokojnie wędrować po okolicy ...
zapodam kilka zdjęć z tej wycieczki....
Będąc w tej dolinie polecam odwiedzenie Wąwozu Kraków (zwłaszcza z przejściem przez Smoczą Jamę), oraz odwiedzenie stawu Smerczyńskiego (ok 15 min od schroniska na Hali Ornak) ;]
Edward Teach
Jak jest dolina w górach, to ile to jest metrów nad poziomem morza?Tak z ciekawości pytam...
A co do zdjęć: wygląda świetnie, malowniczo, nęcąco dziko...Tylko czy da się dam dojść w jakiś normalny sposób?
A to bezpieczne, taki spływ górską rzeką? Rozumiem, że spływa się kajakiem..
katarina
Wysany: 2010-04-07, 16:07
Dolina Kościeliska jest piękna i mogę polecić zwiedzanie Jaskini Mroźnej. Akurat trafiłam na tłum niestety i trzeba było czekać około pół godziny na wejście. Wchodzi się grupowo a wstęp kosztuje 3zł.Idzie się ok.480m,tempo w zależności od osób zwiedzających. Otwór wejściowy jest na wysokości ok.1112m a wyjściowy 1118m n.p.m.( dane z biletu wstępu) A jeśli chodzi o spływ Dunajcem to też polecam bo byłam 2 razy
Zgadzam się w zupełności-Dolina Kościeliska jest przepiękna!!!! Co prawda Jaskini Mroźnej jeszcze nie zwiedziłam bo akurat byłam w czasie kiedy jest zamknięta!!! ale to nic straconego !!!Wybiorę się w tym roku
Tylko czy da się dam dojść w jakiś normalny sposób?
..
co znaczy w normalny sposób.?
wchodzisz przez brame, płacisz w kasie wstęp i szerokim traktem / na początku doliny/ idziesz niespiesznie w głąb. lekkie wzniesienie a po bokach drzewa, góry i tak bezpiecznie az do samego schroniska na Ornaku. tu większośc wycieczek sie kończy- czas na kawę , posiłek i z powrotem.
po drodze chyba ze dwa miejsca z TT, i wejscia i zejscia z szlaków jednokierunkowe.
http://pl.wikipedia.org/w...o%C5%9Bcieliska
Cytat:
A to bezpieczne, taki spływ górską rzeką? Rozumiem, że spływa się kajakiem..
a pytasz o strumyk /Kościeliski Potok/ płynący dnem czy spływ Dunajcem..?
Nie wiem jak to dokładnie wygląda teraz, ale zasada w Zrzeszeniu jest taka, że kto naładuje busa ten jedzie, podjeżdża następny, albo druga zasada - wyjeżdżasz o określonym czasie i kropka.
Dorotea
Zaproszone osoby: 28
Nie moesz pisa nowych tematw Nie moesz odpowiada w tematach Nie moesz zmienia swoich postw Nie moesz usuwa swoich postw Nie moesz gosowa w ankietach Nie moesz zacza plikw na tym forum Moesz ciga zaczniki na tym forum