TomQdlaTy
Wiek: 37 Dołączył: 19 Lut 2012 czyli 3827 dni temu Posty: 12 Tematy: 1 Skąd: Pozna?
Wysłany: 2012-03-27, 01:25 Trasa 4-6 dni
Witam,
Próbowa?em znale?? na forum i chyba nie znalaz?em.
Podpowiedzcie mi prosz? propozycj? tras.
Chc? wyskoczy? w sierpniu na 4-6 dni z kumplem
Najlepiej gdyby trasy pozwala?y na przej?cie ich z plecakiem (~50-60l) tak, ?e miejsce noclegu jest miejscem wymarszu nast?pnego dnia i z za?o?enia co noc gdzie indziej,preferuj? schroniska, "gleba" nie jest mi obca.
Chcia?bym zobaczy? Tatry Wysokie. Zale?y mi, by zahaczy? o Orl? Per?, stawy (s? ró?ne, chcia?bym je po prostu zobaczy?) i Rysy.
Je?eli da si? tak? tras? zrobi?, to super. Je?eli jednak trzeba mie? jak?? baz? wypadow? i codziennie do niej wraca?, to te? napiszcie. Wola?bym tak? klasyczn? w?drówk?-bo szkoda dnia na powroty-ale wiem, ?e cz??? szlaków nie lubi plecaków.. No! ale mo?e macie propozycj??
W sierpniu oprócz odzie?y na ka?d? pogod? warto zabra? r?kawiczki ochronne , dobre buty, kijki i...? stuptuty potrzebne?
Licz? na Wasz? pomoc. Prosz? o odpowied? na forum - mo?e kto? jeszcze skorzysta.
Po wyje?dzie obiecuj? mini relacj? (je?eli oczywi?cie wyjad?:P)
Dołączył: 01 Cze 2011 czyli 4091 dni temu Posty: 230 Tematy: 0 Otrzymał 2 piw(a) Skąd: Zakopane
Wysłany: 2012-04-16, 12:40
Ale piszesz,?e wybierasz si? w sierpniu,wi?c spokojnie mo?esz zadzwoni? i zapyta?,mo?e jeszcze co? sie znajdzie. Murowaniec to ?wietna baza wypadowa,stamt?d mo?na przej?? bez po?piechu na Prze?. Krzy?ne i nast?pnie 5 Stawów,po czym spocz?? we wspomnianej pi?tce.
Wiek: 47 Dołączyła: 28 Paź 2011 czyli 3941 dni temu Posty: 381 Tematy: 8 Otrzymał 28 piw(a) Skąd: z pi?knego ?l?ska
Wysłany: 2012-04-16, 18:12
TomQdlaTy napisał/a:
W sierpniu oprócz odzie?y na ka?d? pogod? warto zabra? r?kawiczki ochronne , dobre buty, kijki i...? stuptuty potrzebne?
- Pelerynka
- Stuptuty wiele nie wa??, a jak trafisz na deszcz czy resztki ?niegu (w sierpniu to w Wysokich ju? nawet ?wie?y ?nieg bywa), to przynajmniej spodnie ochronisz :)
- Czo?ówka - zawsze si? przyda - jak nie na szlaku, to czasem w schronisku, jak pr?d wy??cz? :D
- Mapa, ale to chyba oczywiste?
- Czapka i co? od s?o?ca.
Na Twoim miejscu baz? noclegow? zorganizowa?abym sobie tak, ?e je?li np. planujesz 4 noclegi, to dwa w Morskim Oku i dwa w Pi?ciu Stawach - tras Ci nie braknie, a po co nosi? wci?? ze sob? ca?y dobytek? Zreszt? trasy i tak zweryfikuje Ci pogoda.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum