moje zdanie na ten temat jest podobne jak autora...ale takie wykorzystywanie zwierząt odbywa sie na terenie całej Polski i miłośnicy zwierząt niestety nic tu nie zdziałają...
Jak mnie tacy ludzie co m.in. opisuje Tomek, irytują, wkurzają, normalnie krew się we mnie gotuje! Ja to staram się zwracać uwagę ludziom, którzy w podobny sposób krzywdzą zwierzęta i myślę, że trzeba to robić bo najgorsze co może być to znieczulica.
Mam podobną opinię jak autor tematu. To nie tylko można zaobserwować w Zakopcu, ale w całej Polsce. Moim zdaniem przepisy powinny być zaostrzone (max temperatura w jakiej koń może pracować i max kg jakie może ciągnąć). Zapewne wiele osób by się do tego nie stosowało (chyba że byłyby za to spore mandaty), no ale dobre i te parę zwierzaków które będą miały lżej.
Piotrek
Wysany: 2010-03-21, 23:38
Szkoda, że ludzie tak traktują zwierzęta, przykra sprawa...mam jednak spore wątpliwości czy samo zaostrzenie przepisów coś pomoże no ale nic - trzeba próbować!
Edward Teach
Też myślę, że jeśli ktoś zachował jakiś choćby ułamek przyzwoitości, to nie powinien korzystać z tego typu usług, tak jak nie korzysta się z usług prostytutek.
Po prostu, to jest podłe.
Piotrek
Wysany: 2010-03-28, 22:48
Edward ale dałeś porównanie ;) . Mi się wydaje - patrząc na ludzi - że nie wszyscy zdają sobie sprawę jaki los gotują tym zwierzętom, robią coś nie myśląc, że przyczyniają się do złego traktowania tych zwierząt. I dlatego też, że trzeba cały czas uświadamiać ich!
Edward Teach
Piotrek:Chodzi o to, że korzystając z tego, płacąc, zwiększając typowi obroty, dodatkowo ugruntowujesz działalność.
Jakby nie było popytu na tego typu usługi, albo chociaż na te, przy świadczeniu których gnębi się zwierzaki; nie byłoby gnębionych zwierzaków.
Piotrek
Wysany: 2010-03-29, 17:33
Ale Wy patrzycie pod swoim kątem, jak Wy myślicie itp. Trzeba jednak zdawać sobie sprawę, że jest też wiele osób, które są "inne" i oni tego nie widzą. Wiem o czym mówię, bo mam pracę polegającą na kontakcie z ludźmi i czasami mnie mrozi jacy ludzie potrafią być. I ja tak jak Ty uważam, że gdyby nie było popytu na takie usługi , nie byłoby gnębionych zwierząt i dlatego jak kogoś widzę, że korzysta z tego typu usług to staram się coś powiedzieć, zwrócić uwagę itp.
Nie moesz pisa nowych tematw Nie moesz odpowiada w tematach Nie moesz zmienia swoich postw Nie moesz usuwa swoich postw Nie moesz gosowa w ankietach Nie moesz zacza plikw na tym forum Moesz ciga zaczniki na tym forum