Ja tam jestem chyba co 2-3 miesiące. Rok temu w październiku fotografowałem piękne kolory jesieni...i w jeden dzień śnieg. Załączam zdjęcie wykonane na Lipkach...tuż za Osiedlem Kasprusie. Polecam Tatry w każdym miesiącu. W tych mało popularnych miesiącach w górach jest mniej ludzi.
Byłem kiedyś na przełomie września i października i było rewelacyjnie. Prawda taka że jak trafisz na dobrą pogodę to tatry zastaniesz w nietuzinkowych kolorkach, szczególnie zachodnie i to je w tych dniach polecam. Czerwone wierchy skąpane w słońcu to jest właśnie to Można trafić np. na biały Wołowiec i inne wysoko przyprószone szczyty więc warto prześledzić wcześniej prognozy i ewentualnie jakieś raki do plecaka wsadzić(to tak z mojego doświadczenia) No i doliny jakoś też nabierają w jesieni wyjątkowej magii. Minusem są krótkie dni więc albo się spieszyć albo marsz po schroniskach. Warto próbować w tych dniach wycieczkę jak masz czas. Pamiętam że zjarany przyjechałem po kilku dniach w górach jak nigdy Z tych dni nie mam niestety za wiele fotek bo i mój warsztat foto nie był za dobry ale tak to mniej więcej wtedy wyglądało:
http://amroz.com.pl/gallery/photo/?photo=585 http://amroz.com.pl/gallery/photo/?photo=588 http://amroz.com.pl/gallery/photo/?photo=834
Ja jak byłam na święta Wielkanocne tego roku w górach to było słonce w Zakopanem i zero śniegu..tylko w tatrach leżał...ale w dniu naszego wyjazdu spadło chyba około metra...a my na letnich oponach bo to już koniec kwietnia był Ale jakoś wyjechaliśmy
Zresztą ten kto często bywa wysoko w tatrach (nie w Zakopanem) wie że tam pogoda rządzi się swoimi prawami. Często wychodziłem z brzydkiego pochmurnego zakopca w góry i okazywało się że to był dobry pomysł. Nagle coś przewiało i już było fajnie. A z góry widać było miasto w niskich chmurach. No ale na odwrót też się zdarzało Na pewno warto próbować jeśli prognozy pogody wysokich tatr pokazują choć odrobinkę słoneczka
Pogody nie jesteśmy w stanie przewidzieć.Prognozy na bieżąco sprawdzam, ale to tak na prawdę jest loteria.Tak czy owak jestem nastawiona na wyjazd w najbliższy piątek.Słyszałam,że jeszcze ma być piękna pogoda .
Kolego VS84 to może jakieś piwko wypijemy? Jak będzie ładna pogoda to będzie co opijac .Oczywiście w granicach zdrowego rozsądku .Jedna herbatka z prądem dla rozgrzania .
Kolego VS84 to może jakieś piwko wypijemy? Jak będzie ładna pogoda to będzie co opijac .Oczywiście w granicach zdrowego rozsądku .Jedna herbatka z prądem dla rozgrzania .
Co do pogody to za ciepło na pewno nie będzie, byle nie padało. Ale nie wiem czy jedna herbatka z prądem na rozgrzanie wystarczy Więc jakby co to bardzo chętnie... tylko napisz kiedy i gdzie
Mnie nie zasmuciłaś, bo wcale tak źle nie jest, to że będzie zimno to wiedziałem, a o deszczu nic nie piszą, a lekki śnieg może być . W tamtym roku byłem zaraz na początku listopada i też było coś koło 0 stopni w dzień, ale świeciło piękne słońce i naprawdę było fajnie
Po za tym te prognozy pogody to też dokładne nie są, ja mam taką, że w niedzielę i poniedziałek ma być coś koło 10 stopni i ma wychodzić słońce , więc może być różnie, a i tak najważniejszy sam klimat
Nie moesz pisa nowych tematw Nie moesz odpowiada w tematach Nie moesz zmienia swoich postw Nie moesz usuwa swoich postw Nie moesz gosowa w ankietach Nie moesz zacza plikw na tym forum Nie moesz ciga zacznikw na tym forum