jeszcze zdąży z 10 razy napadać i stopnie do nowego roku
dan38
Doczy: 25 Lip 2011 czyli 4994 dni temu Posty: 99 Tematy: 8 Otrzyma 2 piw(a) Skd: Poznań
Wysany: 2011-10-08, 15:06
Ja tam jestem chyba co 2-3 miesiące. Rok temu w październiku fotografowałem piękne kolory jesieni...i w jeden dzień śnieg. Załączam zdjęcie wykonane na Lipkach...tuż za Osiedlem Kasprusie. Polecam Tatry w każdym miesiącu. W tych mało popularnych miesiącach w górach jest mniej ludzi.
Zaproszone osoby: 1
Wiek: 43 Doczya: 09 Pa 2010 czyli 5284 dni temu Posty: 2129 Tematy: 9 Otrzyma 12 piw(a) Skd: Bukowice / Wrocław
Wysany: 2011-10-08, 16:04
ja w zeszłym roku byłam w Zakopanem w połowie października i tuż przed moim przyjazdem spadł śnieg także to nic nadzwyczajnego chyba
ale chodziłam normalnie po górach choć na dzień dobry wywaliłam się na Kasprowym na świeżym śniegu, więc lepiej uważać
amroz
Doczy: 09 Sie 2011 czyli 4980 dni temu Posty: 69 Tematy: 4 Otrzyma 2 piw(a) Skd: Wałbrzych
Wysany: 2011-10-08, 16:43
Byłem kiedyś na przełomie września i października i było rewelacyjnie. Prawda taka że jak trafisz na dobrą pogodę to tatry zastaniesz w nietuzinkowych kolorkach, szczególnie zachodnie i to je w tych dniach polecam. Czerwone wierchy skąpane w słońcu to jest właśnie to Można trafić np. na biały Wołowiec i inne wysoko przyprószone szczyty więc warto prześledzić wcześniej prognozy i ewentualnie jakieś raki do plecaka wsadzić(to tak z mojego doświadczenia) No i doliny jakoś też nabierają w jesieni wyjątkowej magii. Minusem są krótkie dni więc albo się spieszyć albo marsz po schroniskach. Warto próbować w tych dniach wycieczkę jak masz czas. Pamiętam że zjarany przyjechałem po kilku dniach w górach jak nigdy Z tych dni nie mam niestety za wiele fotek bo i mój warsztat foto nie był za dobry ale tak to mniej więcej wtedy wyglądało:
http://amroz.com.pl/gallery/photo/?photo=585 http://amroz.com.pl/gallery/photo/?photo=588 http://amroz.com.pl/gallery/photo/?photo=834
Wiek: 29 Doczya: 19 Maj 2010 czyli 5426 dni temu Posty: 1762 Tematy: 4 Otrzyma 25 piw(a) Skd: Głubczyce
Wysany: 2011-10-08, 17:50
Ja jak byłam na święta Wielkanocne tego roku w górach to było słonce w Zakopanem i zero śniegu..tylko w tatrach leżał...ale w dniu naszego wyjazdu spadło chyba około metra...a my na letnich oponach bo to już koniec kwietnia był Ale jakoś wyjechaliśmy
amroz
Doczy: 09 Sie 2011 czyli 4980 dni temu Posty: 69 Tematy: 4 Otrzyma 2 piw(a) Skd: Wałbrzych
Wysany: 2011-10-09, 08:56
Zresztą ten kto często bywa wysoko w tatrach (nie w Zakopanem) wie że tam pogoda rządzi się swoimi prawami. Często wychodziłem z brzydkiego pochmurnego zakopca w góry i okazywało się że to był dobry pomysł. Nagle coś przewiało i już było fajnie. A z góry widać było miasto w niskich chmurach. No ale na odwrót też się zdarzało Na pewno warto próbować jeśli prognozy pogody wysokich tatr pokazują choć odrobinkę słoneczka
Wiek: 42 Doczya: 13 Maj 2011 czyli 5068 dni temu Posty: 130 Tematy: 15 Otrzyma 2 piw(a) Skd: Kępno
Wysany: 2011-10-10, 10:40
Pogody nie jesteśmy w stanie przewidzieć.Prognozy na bieżąco sprawdzam, ale to tak na prawdę jest loteria.Tak czy owak jestem nastawiona na wyjazd w najbliższy piątek.Słyszałam,że jeszcze ma być piękna pogoda .
Wiek: 42 Doczya: 13 Maj 2011 czyli 5068 dni temu Posty: 130 Tematy: 15 Otrzyma 2 piw(a) Skd: Kępno
Wysany: 2011-10-11, 11:26
Kolego VS84 to może jakieś piwko wypijemy? Jak będzie ładna pogoda to będzie co opijac .Oczywiście w granicach zdrowego rozsądku .Jedna herbatka z prądem dla rozgrzania .
Kolego VS84 to może jakieś piwko wypijemy? Jak będzie ładna pogoda to będzie co opijac .Oczywiście w granicach zdrowego rozsądku .Jedna herbatka z prądem dla rozgrzania .
Co do pogody to za ciepło na pewno nie będzie, byle nie padało. Ale nie wiem czy jedna herbatka z prądem na rozgrzanie wystarczy Więc jakby co to bardzo chętnie... tylko napisz kiedy i gdzie
Mnie nie zasmuciłaś, bo wcale tak źle nie jest, to że będzie zimno to wiedziałem, a o deszczu nic nie piszą, a lekki śnieg może być . W tamtym roku byłem zaraz na początku listopada i też było coś koło 0 stopni w dzień, ale świeciło piękne słońce i naprawdę było fajnie
Po za tym te prognozy pogody to też dokładne nie są, ja mam taką, że w niedzielę i poniedziałek ma być coś koło 10 stopni i ma wychodzić słońce , więc może być różnie, a i tak najważniejszy sam klimat
Nie moesz pisa nowych tematw Nie moesz odpowiada w tematach Nie moesz zmienia swoich postw Nie moesz usuwa swoich postw Nie moesz gosowa w ankietach Nie moesz zacza plikw na tym forum Nie moesz ciga zacznikw na tym forum