Dołączyła: 06 Lip 2010 czyli 688 dni temu Posty: 108 Tematy: 1 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2010-07-14, 15:47
tez kiedys myslałam ze te kolory cos znaczą :D a co do jaskini mrośnej to był tam ktoś, macie jakieś fotki, bo bardzi się nią zaciekawiłam tylko nie wiem jak się tam wybrac:P
Wiek: 31 Dołączył: 06 Lip 2010 czyli 688 dni temu Posty: 109 Tematy: 3 Skąd: Poznań
Wysłany: 2010-07-16, 20:41
nie nie kolory sa tylko po to by rozroznic kilka szlakow bo czesto się szlaki przecinają i wtedy nie wiedziałby nikt gdzie iść :P i trzeba by było stawiac jakies kierunkowskazy jak na drogach:P a to juz psucie klimatu wycieczek
Wiek: 43 Dołączył: 27 Sty 2011 czyli 483 dni temu Posty: 872 Tematy: 12 Piwa: 17/7 Skąd: Łódź
Wysłany: 2011-09-26, 16:07
kaharzyna napisał/a:
to jak jest w końcu z tym morskim okiem? Tylko powyżej schroniska nie możemy się przemieszczać czy cały szlak jest closed?
zimą jedynie szlak z morskiego do doliny 5 stawów przez świstówkę (niebieski) jest zamknięty(ochrona przyrody). przez szpiglasową przełęcz można normalnie śmigać.
_________________ "Skądkolwiek wieje wiatr zawsze ma zapach Tatr"
Jan Sztaudynger
każdy kolor ma inne znaczenie danego szlaku:
- kolor niebieski wyznacza szlaki pokonujące duże odległości – dalekobieżne
- żółtym znakuje się krótkie szlaki łącznikowe, czasami też dojściowe
- zielony oznacza szlak doprowadzający do charakterystycznych miejsc
- kolor czarny wyznacza krótki szlak dojściowy.
Dołączył: 01 Cze 2011 czyli 358 dni temu Posty: 164 Tematy: 1 Otrzymał 1 piw(a) Skąd: Zakopane
Wysłany: 2012-04-16, 13:09
Dokładnie,chociaż wcześniej pisano zupełnie inaczej,że właśnie kolor świadczy o trudności szlaku. Dzisiaj każdy kto podróżuje w góry wie,że to ni jak ma się do rzeczywistości.
_________________ Stolica Polskich Tatr - Zakopane.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum