nie da się dogodzić wszystkim klientom, poza tym porcje w karczmach muszą być jednakowe - takie same wagowo dla mężczyzny jak i dla kobiety, dlatego porcje zwykle są większe, bo lepiej by kobieta zostawiła część dania niż żeby mężczyzna był głody po zjedzeniu skromnego posiłku
Magdzik
Dołączyła: 07 Lut 2012 czyli 107 dni temu Posty: 9 Tematy: 1 Skąd: Bydgoszcz
Wysłany: 2012-02-09, 17:44
Macie rację. Zdecydowanie lepiej gdy jest za dużo niż gdy za mało
zjadłam dziś żurek w Stek Chałupie, taki szczerze mówiąc bez smaku, poza tym pierwszy raz widziałam w żurku pieczarki...
jeśli chodzi o obsługę to nie chcę marudzić ale w ciągu 2 godzin kelnerka podeszła do mnie na początku, przynieść zamówienie i na samym końcu (po godzinie oczekiwania) przynieść rachunek. Nigdzie mi się nie spieszyło bo wietrznie, zimno, brzydko a do pociągu jeszcze kilka godzin. Przeniosłam się więc do sprawdzonego miejsca, gdzie od wejścia z uśmiechem mnie przywitano i od razu piwko i kawę podano
Mi się tam kiedyś też tak na szybko udało dostać po ciężkiej górskiej przeprawie gdzie byłem strasznie głodny i w sumie co do kelnerki to mogę potwierdzić to co napisała Skierka, czeka się dosyć długo... jedzenie może być, chociaż strasznie narzekaliśmy z koleżanką na pieczone ziemniaki, bo jakieś niedopieczone były i niesmaczne trochę, ale reszta jak najbardziej na plus. Udało mi się też z mojego rabatu tam skorzystać, całe 10 %
Wiek: 29 Dołączyła: 13 Maj 2011 czyli 377 dni temu Posty: 149 Tematy: 10 Otrzymał 2 piw(a) Skąd: Busko-Zdrój
Wysłany: 2012-03-30, 12:02
Ja byłam w Stek Chałupie kilka razy i z każdym razem byłam zadowolona.Może rzeczywiście trzeba długo czekać na jedzenie i rachunek,ale to jest normą w dobrych restauracjach. Uwielbiam klimat tej karczmy i nigdzie tak nie smakuje mi grzaniec jak tam . Z czystym sumieniem mogę polecić to miejsce.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum