Wysany: 2013-07-25, 12:45 Schronisko w Starej Roztoce
Podczas swoich górskich wędrówek odwiedziłam wszystkie tatrzańskie schroniska po polskiej stronie, a część z nich wielokrotnie. To zdecydowanie jest moim ulubionym.Ilekroć jestem w pobliżu wstępuję tam na najlepszą na świecie szarlotkę, choć w zasadzie za szarlotką wcale nie przepadam. Unikam też jadania w górskich schroniskach, a to stanowi wyjątek, bo żarcie w nim dobre i niedrogie.Do tego cisza, spokój, mila obsługa, mało turystów, piękne otoczenie.Miejsce jakby trochę zapomniane, choć przecież tylko 15 minut w dół od Wodogrzmotów Mickiewicza.
Rozmawiałam też z ludźmi, którzy tam nocowali.Chwalili sobie warunki.
Wrzucam kilka zdjęć schroniska i jego otoczenia.
szkoda tylko że nie wolno tam dojść starą drogą
a TANAP i TPN nie potrafią się dogadać w sprawie 200m szlaku
i kładki nad potokiem - byłby wtedy rewelacyjny punkt wypadowy
do Doliny Białej Wody (jak przed wojną)
szkoda tylko że nie wolno tam dojść starą drogą
Tak, to prawda, choć z tego co słyszałam niektórzy kombinują i nielegalnie jakoś przechodzą.
Kurcze wstyd się przyznać, ale ja o tym schronisku nawet nie wiedzałem W tym roku obowiązkowo go zaliczę.
EDIT:
I po wizycie. Schronisko oddalone od głównego szlaku, przez co nie bardzo zatłoczone. Bardzo smaczna zupa pomidorowa. Dojście do chroniska nie sprawia żadnego problemu.
zakrun
niestety tylko wpadłAm na ciacho :( ale spotkał mnie tam deszcz i trzeba było chwilę dłużej posiedzieć :) w przemiłym towarzystwie Pana, który tam nocował ale tego dnia postanowił odpuścić sobie góry...
Nie moesz pisa nowych tematw Nie moesz odpowiada w tematach Nie moesz zmienia swoich postw Nie moesz usuwa swoich postw Nie moesz gosowa w ankietach Nie moesz zacza plikw na tym forum Moesz ciga zaczniki na tym forum