no i jeszcze selekcję na wstępie robią jak za trzeźwy człowiek to nie przenocują. ale za to prysznic mają jedyny w swoim rodzaju. bicze szkockie w gratisie.
W za wielu schroniskach nie byłem, a w tym tylko raz, po za sezonem na szczęście i w tygodniu. Więc wrażenia bardzo pozytywne miałem, bo może z 15 osób tam było. Ogólnie ma swój klimat to schronisko, no i widok z niego też jest jak dla mnie super Przechodziłem tamtędy jeszcze z 10 razy, ale zawsze były takie tłumy, że nawet tam nie wchodziłem bo pewnie bym zmienił o nim zdanie A tak póki co w żadnym innym mi się tak nie podobało, jak właśnie tam Jak na tylu turystów to moim zdaniem powinno być jednak trochę większe.
A to to na pewno Tylko mi bardziej chodziło o miejsca do siedzenia tam, przy każdym innym schronisku, przynajmniej się na jakąś ławeczkę załapuję, jak chce odpocząć czy coś zjeść czy napić się piwa... a tam zawsze albo na betonie albo na jakimś kamieniu na dole udaje mi się usiąść
Ola nie wszystkie, dla Nas szlaki zaczynają się dopiero za schroniskami stąd też to piwo po tym jak się przechodzi drogę którą z konieczności się już przechodziło naście razy po za tym dalej już piwa nie kupisz A co do drogi na Morskie Oko akurat to jest najmniej lubiana przeze mnie droga, do każdego innego schroniska lepiej mi się idzie, niż tym cholernym asfaltem do Morskiego Oka Ostatnio nawet mi się zdarzało już tą bryczką jeździć za 40 zł, byle tylko ten asfalt mieć z głowy w dół też, ale w dół jest 10 zł taniej Dlatego najbardziej lubię od razu przy Wodogrzmotach skręcać w prawo i tam mi się już idzie fajnie do Doliny... No ale czasem chcąc nie chcąc, trzeba do tego Morskiego Oka jednak dotrzeć
Faktycznie droga do Morskiego to koszmar. Lepiej po kamieniach chodzić niż po tym asfalcie. Już kilka razy myślałem o przejeździe bryczką ale jak pomyślę o cenie to mi się jakoś odechciewa.
No dlatego przeważnie jadę w górę tylko, bo w dół to jeszcze ujdzie, w miarę szybko się da zejść, jak się ma siły to można jeszcze pobiegać, ostatnio byłem świadkiem jak koleś od tego miejsca co te bryczki jadą zszedł stamtąd w 50 minut mi na razie się to zajmuje 1:10 - 1:15 od tych bryczek, tyle, że bez biegania
No i w dół to jeszcze jakoś się schodzi po tym asfalcie, a w górę ani to przyjemne, ani relaksujące, do tego mimo wszystko trochę męczące
Schronisko, jesli chodzi o budynek bardzo ladne, jednakze te tlumy przed i w srodku odbieraja mu caly urok.... Tegoroczny pobyt w nim zapamietam chyba na zawsze, bo pierwszy raz w zyciu zobaczylam pieska niesionego w dzieciecym beciku................................... :D :D po prostu brak slow
Nie moesz pisa nowych tematw Nie moesz odpowiada w tematach Nie moesz zmienia swoich postw Nie moesz usuwa swoich postw Nie moesz gosowa w ankietach Nie moesz zacza plikw na tym forum Moesz ciga zaczniki na tym forum