Zarejestruj sie! | Hasło ?

Poprzedni temat «» Następny temat

Tagi tematu: gorskie, po, schroniska, slowackiej, stronie

Przesunięty przez: jabol
2011-07-25, 16:16
Schroniska górskie po stronie słowackiej
Autor Wiadomość
Łoowca 

czyli 331 dni temu
Tematy: 2
Wysłany: 2011-07-20, 09:28   

właśnie! czy ktoś nocował po słowackiej stronie w jakimś schronisku? W sumie to interesują mnie te położone głębiej w Tatrach...przykładowo raczej nie śląski dom, ale coś w stylu chaty teryego. Ja również jestem ciekawa zarówno warunków, ceny jak i ogólnej atmosfery.
Postaw piwo autorowi tego posta

jabol 

czyli 718 dni temu

Tematy: 18
Piwa: 18/23
Wysłany: 2011-07-20, 09:35   

Łoowca napisał/a:
właśnie! czy ktoś nocował po słowackiej stronie w jakimś schronisku? W sumie to interesują mnie te położone głębiej w Tatrach...przykładowo raczej nie śląski dom, ale coś w stylu chaty teryego. Ja również jestem ciekawa zarówno warunków, ceny jak i ogólnej atmosfery.

ceny są na stronach schronisk
http://www.zakopaneforum....skich-vt868.htm

w Chacie Teriego i Zbójnickiej Chacie atmosfera i warunki podobne jak w Dolinie Pięciu Stawów Polskich

Łoowca 

czyli 331 dni temu
Tematy: 2
Wysłany: 2011-07-20, 15:28   

jabol napisał/a:

w Chacie Teriego i Zbójnickiej Chacie atmosfera i warunki podobne jak w Dolinie Pięciu Stawów Polskich

mmmm...już mi się podoba :D

turysta_górski 

czyli 419 dni temu

Tematy: 0
Wysłany: 2011-09-02, 10:19   

dzięki za przydatne informacje

amroz 

czyli 289 dni temu
Tematy: 5
Otrzymał 3 piw(a)
Wysłany: 2011-09-08, 23:37   

chata teryego mniejsza od piątki i bardziej klimatyczna. spałem tam kiedyś w malutkim pokoiku gdzie stały po bokach dwa trzypiętrowe łóżka. Rano dostajesz smaczne śniadanko wliczone w cenę pokoju. Zbójnicka chata też fajna choć nieco większa, ubikacja na zewnątrz, spałem na poddaszu, piękna okolica. W tych schroniskach nie widać przede wszystkim turystów w białych adidasach, warto tam zajrzeć.

megan 

czyli 242 dni temu
Tematy: 0
Wysłany: 2011-09-25, 15:41   

amroz ma rację, chata terego mała ale klimatyczna, w zbójnickiej spałam w pokoju podajże 16osobowym - warunki wręcz luksusowe :) ze słowackich to miałam jeszcze przyjemność w zamkowskim i nad zielonym stawem tam spałam na poddaszu agregatu i to dopiero klimatyczna sprawa ;-) a co do domu ślaskiego to tam jest możliwość spania na poddaszu za 7euro gdyby ktoś nie chciał luksusów ;-)

jak ktoś chce to mogę załączyć zdjęcia ;-)

Stella 

czyli 170 dni temu
Piwa: 14/10
Wysłany: 2012-02-19, 17:40   

Pytałam już o nocleg w schroniskach Zbójnickim (w Dolinie Staroleśnej) i Śląski Dom (w Dolinie Wielickiej) w temacie o Dolinie Białej Wody, ale zapytam też tu ;-)

Czy orientuje się ktoś z Was jak wcześnie należy rezerwować tam nocleg w okresie wakacyjnym (lipiec), żeby załapać się na łóżko (nie mam dużej wprawy w wędrowaniu z większym plecakiem, więc wolałabym w te wakacje jeszcze uniknąć noszenia dodatkowo śpiwora i karimaty) i jak mniej więcej kształtują się ceny od osoby? ;-)

http://rymierz.wrzuta.pl/...j._harasymowicz

DalliKK 

czyli 96 dni temu
Piwa: 8/3
Wysłany: 2012-02-20, 22:48   

Cescz Stella. Na slaskim domie w lipcu kostuje nocleg dla 1 os : standard front 60e lub pokoj standard back 50e ( w pokoju jest lazenka.internet,i sniedanie), apartman za 80e.ono slaski dom jest drozsy byla tam rekonstrukcja jest tam i wellnes centrum. wiencej informaci jest na ich strone i v jezyku polskim sliezskydom.sk

kontakt na Sliezky dom :•Kontakt na rezervácie: +421 911 882 879
+421 911 237 962
+421 911 975 431
•E-mail: recepcia@sliezskydom.sk

noi czym wceszniej zarezervujes tym liepej
jesce k zbojnickej chate :
Nocleg ze śniadaniem 16,30 EUR *12,84 EUR
Nocleg z obiadokolacją 17,30 EUR *13,84 EUR
Nocleg ze śniadaniem i obiadokolacją 23,30 EUR *19,84 EUR

*Zniżki: JAMES, KST, ČHS, ÖTK, NFI

i jesce k rezervacji na zbojnickej chate :
Rezerwacja

2 sposoby rezerwacji: typ A: rezerwacja "z dnia na dzień" [tak można zarezerwować nocleg do 5 dni przed planowanym pobytem], typ B: rezerwacja wiążąca
rezerwacja typu A: najlepiej zatelefonować; przy rezerwacji tego typu trzymamy miejsce do 17:00 w danym dniu
rezerwacja typu B: jak najwcześniej trzeba poprosić o rezerwację - odpowiadamy pozytywnie albo proponujemy inny termin. Pozytywna odpowiedź oznacza, że zajęliśmy Wam miejsce, przy czym do trzech dni przed przyjściem koniecznie musicie potwierdzić e-mailem lub telefonicznie, że będziecie.
i kontakt zbojnicka chata -
+421 903 638 000
+421 903 619 000 - jeśli powyższy nr jest niedstępny możecie spróbować tego

Stella 

czyli 170 dni temu
Piwa: 14/10
Wysłany: 2012-02-26, 03:00   

DalliKK - dziękuję za odpowiedź :-) Po przeczytaniu informacji od Ciebie skłaniam się ku Zbójnickiej chacie (wolę prawdziwe schronisko niż hotel) - powiedz mi, nocowałeś tam kiedyś? Jakie są w nim warunki? I jak bardzo jest oblegane? Czy jeśli w przyszłym w marcu chciałabym zarezerwować jeden dwuosobowy nocleg na lipiec to myślisz, że będzie jeszcze szansa na łóżko z pościelą? ;-)

http://rymierz.wrzuta.pl/...j._harasymowicz

DalliKK 

czyli 96 dni temu
Piwa: 8/3
Wysłany: 2012-02-26, 16:35   

Cesc Stella.Mysle ze by nebedze problem,jak zarezerwujesz w marcu.Ja tam jesce nenocowalem,bylem tak kilka razy.Jest to tam calkem spoko. tutaj z ich strony internetowej:
9:00 - 21:00
zupy [1 - 4 rodzaje]
na słodko [naleśniki, buchty na parze, szarlotka]
gulasz, opiekany ser, kiełbasa
napoje [Kofola, woda mineralna, Coca-Cola, i inne]
wódki i nalewki, np. robiony korzenia goryczki horec , piwo [czapowane lub w puszce], wino
Noclegi

mamy 16 łóżek (śpiwór niepotrzebny)
sypialnia jest jedna dla wszystkich turystów
suszarnia, umywalka, kuchnia turystyczna, pitna woda
WC to sławojka za chatą
korytaż i WC są w nocy oświetlone

Ważne zasady :
jeśli Państwo zostają u nas na jeden lub dwa dni to w cenę noclegu wliczone jest śniadanie, które przy drobnej dopłacie można zamienić na obiadokolację [rezygnacja z jedzenia nie oznacza zmniejszenia kosztów pobytu]
jeśli Państwo chcą bawić u nas dłużej niż dwa dni to muszą Państwo płacić za nocleg ze śniadaniem i kolacją, poza tym oferujemy 10% zniżki na dania z bufetu

Odpowiedz do tematu