ju偶 gdzie艣 si臋 to pojawi艂o, ale uwa偶am, 偶e nale偶y si臋 temu osobny temat i wydarzenie podobne do tego, co odno艣nie oszust贸w.
Po Krup贸wkach chodzi sobie facet przebrany za g贸rala, i nosi raz bia艂膮 a raz czarn膮 owieczk臋 - owieczka jest 偶ywa, ma oko艂o 6-8 tygodni, teraz mo偶e troch臋 wi臋cej. Owieczka w tym wieku powinna by膰 przy mamie, a nie noszona "na barana", udost臋pniana ka偶demu durnemu tury艣cie do tego, by m贸g艂 sobie zrobi膰 zdj臋cie jak trzyma j膮 na karku.
Facet dodatkowo jest 艣wirni臋ty i chleje w贸dk臋 albo inne trunki. Wida膰 od razu 偶e to jaki艣 chory cz艂owiek, kt贸ry zn臋ca si臋 nad zwierzakiem. Owieczka ca艂y czas jest bialutka, co oznacza 偶e pewnie pierze j膮 w jakim艣 detergencie.
Nie dawajcie mu zarobi膰 na fotkach z owieczk膮, nie bierzcie tego zwierzaka "na barana" i reagujcie. Mo偶e je艣li b臋dzie wiele zg艂osze艅 na policj臋 czy do TOZ Zakopane, mo偶e wreszcie kto艣 co艣 z tym zrobi.
e tam od ponad 10 lat tak zarabia , a co do owieczki to co roku pozycza jedna z bac贸wki i tresuje zeby chodzia za nim
a co do zgloszenia to uwazaj zeby ciebie nie zamkli przez przypadek
Ja te偶 go widzia艂em,praktycznie co roku jest wiec ju偶 mnie to nie dziwi. A co do stanu jego trze藕wo艣ci.. To oczywi艣cie lepiej tego nie komentowa膰,ale z tego co widze to ma sporo klient贸w na te zdj臋cia.
I b臋dzie jeszcze wi臋cej,to sie nie zmieni bo ka偶dy chce mie膰 zdj臋cie z owieczk膮 lub pieskiem.. Ja we wrze艣niu,za kilka dni przejde si臋 tam sprawdzi膰 czy nadal "szalony g贸ral" grasuje.
Ten facet to idiota. A m臋czenie zwierz臋cia w ten spos贸b jest niedopuszczalne.
"e tam od ponad 10 lat tak zarabia , a co do owieczki to co roku pozycza jedna z bac贸wki i tresuje zeby chodzia za nim
a co do zgloszenia to uwazaj zeby ciebie nie zamkli przez przypadek "
No i co, 偶e od 10 lat. Tym bardziej powinni co艣 z tym robi膰. Mam nadziej臋, 偶e go wreszczie "zamkli", albo zamkn臋li.
Wys砤ny: 2011-10-23, 11:05
mam te偶 sw贸j pogl膮d na zasapane konie ci膮gn膮ce pod g贸ry
ob艂adowane wozy z zapasionymi turystami,
a do kt贸rych to g贸r mo偶na doj艣膰 w tym samym czasie (albo szybciej)
piechot膮 -sprawdzone w w艂asnego s艂abego do艣wiadczenia.
wina le偶y po stronie niekt贸rych turyst贸w a jedyna rada nie karmi膰 trolli,
kt贸re zawsze si臋 gdzie艣 znajd膮 jak tamtejsi pseudo "g贸rale".
No tak te konie ci膮gn膮ce te bryczki to maj膮 gorzej ni偶 ta owieczka niestety... kiedy艣 w telewizji m贸wili, 偶e takie dwa konie powinny chyba g贸ra 10 os贸b wozi膰, a p贸ki co na Morskie Oko wo偶膮 po 14 os贸b, a dzieci do 4 lat chyba nie s膮 liczone jako osoba, wi臋c jak troch臋 jeszcze takich dzieci dojdzie to te偶 kg przybywa. Po za tym osoba osobie nie r贸wna jedna mo偶e wa偶y膰 50 kg, a druga 100 kg wi臋c tam chyba jaka艣 艂adowno艣膰 w kg powinna by膰 okre艣lona, a nie 偶e ile艣 os贸b i to jeszcze nie licz膮c dzieci w tym
Wys砤ny: 2011-10-24, 18:10
domy艣lam si臋 偶e w sezonie letnim te konie maj膮 tam do艣膰 nieciekaw膮 rol臋 w dowo偶eniu w t膮 i z powrotem "alpinist贸w" mi艂o艣nik贸w g贸r, mam na my艣li drog臋 do morskiego oka.
Ja by艂em tylko po sezonie i widzia艂em jak sapi膮 targaj膮c te wozy a wtedy mia艂y chwil臋 by odpocz膮膰 , nie wyobra偶am sobie co musz膮 przechodzi膰 latem gdy s膮 t艂umy turyst贸w kt贸rym nie chce si臋 samym chodzi膰 i gdy jest upa艂...
ci tzw. obro艅cy zwierz膮t mieliby du偶e pole do popisu
defx
Nie mo縠sz pisa nowych temat體 Nie mo縠sz odpowiada w tematach Nie mo縠sz zmienia swoich post體 Nie mo縠sz usuwa swoich post體 Nie mo縠sz g硂sowa w ankietach Nie mo縠sz za潮cza plik體 na tym forum Mo縠sz 禼i眊a za潮czniki na tym forum