Abigale
Dołączyła: 18 Lut 2014 czyli 3018 dni temu Posty: 4 Tematy: 1 Skąd: Bydgoszcz
Wysłany: 2014-02-18, 21:17 Przewodniki, mapy....
Podpowiedzi tras dla pocz?tkuj?cych s? bardzo cenne, oczytam si? z nazwami, na prostych mapach nawet znajd? co i gdzie....
Ale boj? si?, ?e b?d?c ju? na szlaku si? zgubi?. Bardzo docieraja do mnie informacje na papierze wi?c pytam: Jakie mapy, przewodniki s? najlepsze? co polecacie? Z czego korzystacie? przynajmniej na pocz?tku? Lepiej si? czuj? maj?c jakie? plany, wytyczne, mog? zobaczy? co mnie jeszcze czeka...i nie b?d? pyta? "daleko jeszcze"...:)
Jakie? dobre rady? Mapy umiem czyta?, ale jest taki wybór, ?e nie wiem na co si? zdecydowa?... szuka?am stron z mapkami szlaków, ale tego te? jest multum...nie wiem co jest wiarygodne.
Dołączyła: 19 Lip 2012 czyli 3597 dni temu Posty: 124 Tematy: 3 Otrzymał 6 piw(a) Skąd: Krakow
Wysłany: 2014-02-20, 16:40
Mapy wydawnictwa Compass moim zdaniem s? bardzo dobrze opracowane.Staram si? w?a?nie z nich korzysta?.Mam te? inne mapy, ale Compassu zdecydowanie wol?.
Jastrzebiec
Dołączył: 22 Wrz 2013 czyli 3167 dni temu Posty: 46 Tematy: 0 Skąd: Zakopane
Wysłany: 2014-02-21, 10:01
Masz naprawd? ca?y szereg map,wydawnictw i przewodników,o ile si? nie myl? to na forum jest ju? podobny temat,mo?esz poczyta? które wydawnictwa s? szczególnie polecane.
Wiek: 41 Dołączył: 25 Gru 2013 czyli 3073 dni temu Posty: 8 Tematy: 0 Skąd: Ostrówek/Wo?omin
Wysłany: 2014-03-09, 13:55
Je?li chodzi o przewodnik to moim zdaniem tylko Józef Nyka - Tatry Polskie Na prawd? ?wietny przewodnik,mam kilka innych,mi?dzy innymi Pascala ale ten robi robot?
27Artur27
Dołączył: 30 Cze 2012 czyli 3616 dni temu Posty: 17 Tematy: 2 Otrzymał 2 piw(a) Skąd: Wawrszawa
Wysłany: 2014-03-15, 12:55
Cz?sto b?dziesz pyta? "czy daleko jeszcze :) " jak nie kogo? to sam? siebie :D
Szlaki w Tatrach s? do?? dobrze oznakowane wi?c wystarczy zwyk?a mapa turystyczna najlepiej Tatry Polskie-S?owackie jak nie teraz to na pewno za jaki? czas si? przyda.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum